'Her gün korkunç şiddet, tecavüz, katliam haberi okuyoruz ama tık yok'

'Her gün korkunç şiddet, tecavüz, katliam haberi okuyoruz ama tık yok'
'Ülkenin en kanayan yarası kadınlar, çocuklar, hayvanlar, çevre k'onusunda yasalar hala çıkmıyor. Allah aşkına bir yetkili toptan şu konuya bir açıklık getirebilir mi?'

Son dönemde çocuk ve kadınlara yönelik cinsel saldırıların artmasına ve her gün yaşanmasına rağmen yetkililerin sessiz kalmasına tepki gösteren Habertürk yazarı Esin Övet, "Allah aşkına birisi çıkıp bi açıklama yapsın" başlıklı bugünkü köşe yazısında isim vermeden hükümeti eleştirdi.

"Her gün ama her gün bir sürü korkunç şiddet, tecavüz, katliam, vahşet haberi görüyor, okuyoruz. Ama ne oluyor? Tık yok" diyen Övet, çocukların ve gençlerin artık sokaklarda güvende ve özgür olamadığını belirtti.

İPEK ER, DUYGU DELEN VE İÇİNDE TECAVÜZ OLAN ÇOCUK KİTABI…

İpek Er’e tecavüz ettikten sonra intihar etmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan’ın 1 haftalık tutukluluktan sonra tahliye edilmesini ve içinde tecavüz ve istismar olan ifadelerin yer aldığı bir kitabın çocuk kitabı olarak dağıtılmasını gündeme getiren Övet, 17 yaşındaki Duygu Delen’in erkek arkadaşının evininde şüpheli şekilde ölmesini ve "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" dediği için sahneden indirilen Melek Mosso’yu da hatırlatarak yetkililerden harekete geçilmesini istedi.

"Bu yasalar ve kararlar çıkmadıkça da bu sapıklar daha da sapıtacak ve önüne geçilmez korkunçluklar olmaya devam edecek" diyen Övet’in yazısı şöyle:

"Gün geçmiyor ki, bir kadın cinayeti, tecavüzü, çocukları zehirleyen zihniyetlerin elinden çıkan korkunç kitaplar ortaya çıkmasın.

Önceki gün şöyle haberler vardı:

1- Melek Mosso, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" dediği ve kadınlara yönelik cinsel saldırılara karşı konuşma yaptığı için sahnede indirilmiş.

2- "Gül ve Düşün" kitabında sapkın hayal ürünü, bir manyağın yazdığı cümleler ortaya çıkıyor. Ve kitap dört baskı yapmış. İmza günleri düzenlenmiş etrafında çocuklar var sapığın.

3- Bir anne ve babanın gözyaşları dinmiyor. Ama "Bana bir şey olmaz bunu daha önce çok yaptım" diyen tecavüzcü serbest.

4- Duygu Delen’in ölümüne sebep olmakla suçlanan Mehmet Kaplan’ın kanında ve idrarında uyuşturucu tespit edilmiş."

‘HER GÜN KORKUNÇ ŞEYLER OLUYOR AMA TIK YOK’

"Her gün ama her gün bir sürü korkunç şiddet, tecavüz, katliam, vahşet haberi görüyor, okuyoruz. Ama ne oluyor? Tık yok. Ses seda yok. Ve ülkenin en kanayan yarası kadınlar, çocuklar, hayvanlar, çevre konusunda yasalar hala çıkmıyor.

Allah aşkına bir yetkili toptan şu konuya bir açıklık getirebilir mi?

Neden bu yasalar çıkmıyor. Neden bu sapıklar, katiller, tecavüzcüler ortalarda ellerini kollarını salınarak geziyor.

Bir ses var Allah aşkına."

‘SİZ HİÇ BİR KADININ TECAVÜZ ETTİĞİNİ, BOŞANMAK İSTEYEN EŞİNİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ GÖRDÜNÜZ MÜ?’

"Siz hiç

-Bir kadının erkeğe tecavüz ettiğini duydunuz mu?

-Bir kadının kendisinden boşanmak istediği kocasını öldürdüğün duyduğunuz mu?

-Siz hiç bir kadının köpeğe tecavüz edip ölmesine sebep olduğunu duydunuz mu? "

Başka sorum yok hakim bey teşekkürler."

‘ÇOCUKLAR VE GENÇLER GÜVENDE VE ÖZGÜR DEĞİL’

"Sokakta büyümek ne güzelmiş meğer. Ne kıymetliymiş. Ne özgürmüş. Şimdi çocukları düşününce çok ama çok üzülüyorum. Çünkü o kadar korkunç olaylar oluyor ki, ben anne olsam çocuğumu sokağa tek başına bırakmayı geçtim camdan bile bakmasına izin vermezdim. Gençlere de baktığım zaman çok üzülüyorum. Çünkü gerçekten özgür değiller. Benim 20’li yaşlarım da şahane geçti. Yine sokakta, özgür ve güvende. Hiç korku nedir bilmezdik. Kendimizi güvende hissederdik. İstediğimiz yer yere gider, gece yarılarına kadar gezerdik."

‘YASALAR ÇIKMADIKÇA BU KORKUNÇLUKLAR OLMAYA DEVAM EDECEK’

"Onu geçtim geçmeyecek, çözülmeyecek bir sorunumuz var. Sapıklar ve sapıklar. Bu yasalar ve kararlar çıkmadıkça da bu sapıklar daha da sapıtacak ve önüne geçilmez korkunçluklar olmaya devam edecek. Lütfen caydırıcı yasalar bir an önce çıkmalı."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar