Hablemitoğlu suikastının firari şüphelisi Göktaş şirketlerini önce devretti sonra geri aldı

Hablemitoğlu suikastının firari şüphelisi Göktaş şirketlerini önce devretti sonra geri aldı
Hablemitoğlu suikastının zanlısı Bozkır Türkiye'ye getirilmeden önce dosyanın firari şüphelisi Göktaş şirketlerini devretti. Bozkır tutuklandıktan sonra şirketleri ve paylarını geri aldı.

Ankara'da 20 yıl önce evinin önünde suikaste uğrayan Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesinde "planlayıcı" olarak aranan eski Özel Kuvvetler mensubu Mustafa Levent Göktaş, MİT tarafından yakalanan katil zanlısı Gökhan Nuri Bozkır Türkiye'ye gelmeden hemen önce şirketlerini devretti.  Göktaş'ın Hablemitoğlu suikastıyla ilgili ikinci dalga operasyondan haberdar olup firar etmesi ve Gökhan Nuri Bozkır'ın Türkiye'ye getirilmesi sürecinde şirketlerini devretmesi, kendisine bilgi sızdırıldığı iddiasını yeniden gündeme getirdi.

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre, Hablemitoğlu suikastıyla ilgili ikinci dalga operasyondan ‘haberdar olduktan’ sonra kayıplara karışan Göktaş'ın, Gökhan Nuri Bozkır'ın Türkiye'ye getirilmesinden hemen önce, sahibi veya ortağı olduğu şirketlerdeki paylarını devrettiği ortaya çıktı.  

Firari şüpheli Göktaş, Erdoğan'ın MİT tarafından Bozkır'ın Türkiye'ye getirildiğini duyurduğu 27 Ocak'tan hemen önce, 8 Aralık 2021'de sahibi olduğu MLG Teknoloji A.Ş.'nin yönetim kurulu üyeliğini ve başkanlığı görevini bıraktı. Bu göreve, K.D. geldi. K.D. aynı zamanda 1 milyon 500 bin lira karşılığında şirketin tek pay sahibi oldu. 

Göktaş'ın sahibi olduğu bir diğer şirket olan MLG Bilişim A.Ş.'de de benzer bir devir süreci yaşandı. Göktaş, Bozkır'ın Türkiye'ye getirilmesinden 4 gün sonra ise MLG Bilişim'deki yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı görevini bıraktı. Şirketin temsilcisi N.M. oldu.

BOZKIR TUTUKLANDIKTAN SONRA ŞİRKETLERİ GERİ ALDI

Gökhan Nuri Bozkır'ın tutuklanmasından hemen sonra Göktaş'ın, şirketlerindeki görevlerine geri dönmesi ve paylarını geri alması dikkat çekti.

Öne Çıkanlar