Hacı Lokman Birlik'in annesi: Benim oğlum öldü ama başkasının yüreği yanmasın

Hacı Lokman Birlik'in annesi: Benim oğlum öldü ama başkasının yüreği yanmasın
Cansız bedeni zırhlı aracın arkasında sürüklenen Hacı Lokman Birlik, mezarı başında anıldı.

Şırnak'ın Dicle Mahallesinde 3 Ekim'de yaralı halde infaz edildikten sonra cansız bedeni zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklenen Hacı Lokman Birlik, ölümünün 6’ncı yılında mezarı başında anıldı. Anmaya, Birlik’in ailesi ile Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Örgütü yöneticileri katıldı. 

'MÜCADELE EDECEĞİZ' 

Anmada konuşan HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Kamuran Demir, Birlik'in cansız bedeninin yerlerde sürüklenmesini unutmayacaklarını belirterek, "Hacı Lokman Birlik arkadaşımızın hayalleri gerçekleştirene kadar, mücadelesini sürdüreceğiz. Arkadaşımıza yapılan bu zulmü unutmayacağız" dedi.

'BU ZULÜM ASLA UNUTULMAYACAK'

Birlik’in kardeşi Hüseyin Birlik, "Hacı yoldaşa yapılan bu zulüm asla unutulmayacaktır. Biz onun mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz, onun izinde olacağız" diye konuştu. 

KÜRTLERE BİRLİK ÇAĞRISI 

Anma etkinliğinin ardından Birlik ailesi ziyaret edildi. Ziyarette konuşan Birlik'in annesi Nazire Birlik, oğlunun anılarının yaşatılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Biz eğer birlik olursak ve bir olursak her şeyin üstesinden geliriz. Her şeyi bir tarafa bırakın ve birlik olun. Benim oğlum öldü ama başkasının yüreği yanmasın. Hacı sadece benim oğlum değil, hepinizin arkadaşı, kardeşi ve yoldaşıydı. Hepiniz benim için Hacı’sınız" dedi. (MA)
 

Öne Çıkanlar