Hak ihlali kararı veren AYM için 'Ajanlığa Yüksek Müsade' ifadesini kullandılar

Hak ihlali kararı veren AYM için 'Ajanlığa Yüksek Müsade' ifadesini kullandılar
Gazeteci Deniz Yücel'in ‘FETÖ PKK destekçisi’ olarak yazıldığı haberde, hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi’nin kısaltması olan AYM için ‘Ajanlığa Yüksek Müsaade’ ifadesi kullanıldı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Davası’nda tutuklu yargılanan Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın bireysel başvurusuna ilişkin verdiği ret kararının gerekçesini açıklamış, karara karşı çıkan 5 üyeden birinin AYM Başkanı Zühtü Arslan olduğu görülmüştü. Başkan Arslan ve iki başkan vekili karşı oy gerekçesinde iddianameyi açıkça eleştirirken, "Kavala'nın Gezi olaylarına katılmış ve bu olayları desteklemiş olmasının tek başına bir suç işlediğini göstermeyeceğini" denilmişti.

Yine Anayasa Mahkemesi geçen sene 1 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Almanya vatandaşı gazeteci Deniz Yücel'in "kişi güvenliği hürriyeti ve basın özgürlüğü haklarının ihlal edildiğine" hükmederek, Yücel'e 25 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Söz konusu iki AYM kararı, hükümete yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinde dikkat çeken ifadelerle servis edildi. Gazetenin internet sitesinin manşetinde, Anayasa Mahkemesi’nin kısaltması olarak kodlanan "AYM" için, sarı renkli puntolarla "Ajanlığa Yüksek Müsaade" şeklinde ifadeler kullanıldı.

Gazeteci Deniz Yücel’i "FETÖ ve PKK destekçisi", iş insanı Osman Kavala’yı ise "Gezi organizatörü" olarak yazan gazete, haberde Kavala, Yücel ve AYM’ye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"PKK ve FETÖ destekçisi Deniz Yücel’e 25 bin TL tazminat ödenmesine karar veren AYM, Gezi organizatörü Osman Kavala için de "Gezi Parkı olayları tek başına suç belirtisi kabul edilemez" dedi. (Spot)

Anayasa Mahkemesi (AYM) yine tartışılacak kararlara imza attı.

PKK ve FETÖ propagandası yapmak suçundan 1 yıl cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan gazeteci Deniz Yücel’e basın ve ifade özgürlüklerinin ihlal edildiği gerekçesiyle 25 bin TL tazminat ödenmesine karar veren mahkeme üyelerinden bazılarının Gezi Parkı olaylarının finansörü ve organizatörü olduğu gerekçesiyle tutuklanan Osman Kavala’nın hakkının ihlal edildiğini savunması dikkat çekti."


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar