Hakan Fidan, Abdullah Öcalan'la görüştü mü?

Bu aralar bütün olaylar arka arkaya geliyor.

Düşünün, öyle bir noktaya geldi ki, Emine Erdoğan bile aklınca Sedat Peker’e cevap, halka da akıl vermeye kalktı. Emine Erdoğan’ın porsiyonları küçültme gibi muhteşem ekonomik aklını bir kenara koyarsak ilginç bir noktaya doğru gidiyor siyaset.

Önce Sedat Peker Alevilere, daha doğrusu Cemevlerine yapılacak saldırıdan söz etti. Mehmet Ağar döneminden Gazi Mahallesi’ne yapılan saldırıyı anımsattı. Bunun üzerine Alevi temsilcilerinden Celal Fırat emniyetten kendilerine "Bazı sıkıntılar olabilir. Dikkat etmemiz gerekir" şeklinde bir uyarı geldiğini söyledi. Bu uyarının Sedat Peker’in açıklamasından bir gün önce gelmesi ilginç.

Daha sonra PKK liderlerinden Murat Karayılan "Başka bir şey daha var ve bu gerçekten gizli bir şeydi. Şimdiye kadar Kek Mesud’u görürsem onunla paylaşırım ya da KDP yetkilileri ile görüşürsem söylerim, diyordum. Ancak şimdi bunu Kürt halkının ve kamuoyu önünde paylaşıyorum. Birkaç ay önce Türk devleti bazı dostlar vasıtasıyla, hatta Tayyip Erdoğan bizzat kendisi bize bilgi göndererek, ‘Türkiye’nin içinde ya da Kuzey Kürdistan’da ateşkes ilan edin, o zaman biz de Kürdistan’ın diğer parçalarında yapacağınız hiçbir şeye müdahil olmayız’ dediler. Yani ateşkes ilan edin, işte KDP ile bir ihtilafınız var gidip onlarla savaşın…" açıklamasını yaptı.

Bütün bunlar olurken nedense içişleri bakanı Süleyman Soylu yazın ortasında kış uykusuna yatmış gibi davrandı, hatta kimi operasyonları da nedense yeni ticaret bakanı Mehmet Muş açıkladı. Bu cumartesi Muş yeni içişleri bakanı mı olacak, buna mı hazırlık yapılıyor, bilemiyorum.

Daha sonra HDP milletvekili Erol Katırcıoğlu konuştu. Artı Gerçek’in haberine göre olay şu şekilde gelişti: Kronos Haber isimli sitenin sorularını yanıtlayan Katırcıoğlu, görüşmede Biden’ın Erdoğan’a "Demokrasiye yönelik adımlar atarsanız size destek veririz" dediğine dair duyumlar aldıklarını belirtip AKP ile yeniden bir "çözüm süreci" başlatılırsa HDP olarak iktidarla uzlaşabileceklerini söyledi.

Katırcıoğlu’nun bu açıklamasının ardından HDP’de değişik sesler gelmeye başladı ve tabandan da tepki geldi.

Bütün bunlar olurken be bir duyumdan bahsetmek istiyorum, geçtiğimiz Perşembe günü MİT başkanı Hakan Fidan PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştü mü? Görüştüyse eskiden olduğu gibi bu görüşmeyi PKK’ye neden HDP’li vekiller götürmedi yada olası görüşmelerin dışında mı tutuluyorlar. İşin içine HDP sokulmak istenmiyorsa ve PKK’nin bu aralar Barzani’yle arası iyi değilse bu haberi PKK’ye Talabani (YNK) ekibi götürmüş olabilir mi?

Gelelim son noktaya, Recep Tayyip Erdoğan Cuma günü Diyarbakır’da olacak. Peki Erdoğan Diyarbakır’da hangi konuya ağırlık verecek, işte bunu bilmiyoruz, bütün bu açıklamalardan sonra, heryerde yaptığı gibi toplu açılım faaliyeti yapacağını sanmıyorum (Kastım toplu açılış yapmayacak olması değil, yapacaktır ama Diyarbakır’a gitme nedeni o değil diye düşünüyorum), çünkü bu eylemlerini internet üzerinden de yapıyor. Yapılan tek açıklama Erdoğan’ın bir dizi görüşmede bulunacağı.

Peki Erdoğan ittifak ortağı MHP ve Bahçeli’ye karşın bu riski alabilir mi, bence alır, çünkü tek kurtuluş olarak şimdilik bence sadece bunu görüyor. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi