Metin Gürcan yeniden tutuklandı

Metin Gürcan yeniden tutuklandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tahliyesine itirazı üzerine hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılan DEVA Partisi kurucularından Gürcan teslim olmasının ardından yeniden tutuklandı.

Ankara'da 'siyasal ve askeri casusluk' suçundan müebbet ve 35 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada tahliye edildikten sonra başsavcılığın itirazı üzerine hakkında tutuklama kararı verilen Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan teslim oldu.

Teslim olmasının ardından çıkarıldığı mahkemece, tekrar tutuklandı. Gürcan, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan Gürcan, sağlık kontrolünün ardından adliyeye getirildi. Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Gürcan, tahliye kararının kaldırılmasına karşı savunması alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Metin Gürcan, 29 Kasım 2021'de para karşılığında "Türkiye'nin bazı ülkelerde konuşlu askeri birlikleri", "Afrin Operasyonu öncesi yaşananlar", "Türkiye'nin Libya ve Suriye'deki etkinliği", "insansız hava araçlarını ihraç etmek isteyen ülkeler", "S-400'lerin konumlandırılması" ile "PKK elebaşlarının konumlarının belirlenmesine yönelik saha çalışmaları" gibi bilgileri yabancı diplomatlara aktardığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Gürcan hakkında hazırlanan iddianamede Gürcan'ın, "devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri, casusluk maksadıyla zincirleme biçimde açıklama" suçundan müebbet, "devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal veya askeri casusluk amacıyla zincirleme biçimde temin etme" suçundan ise 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.

Son duruşmada, Gürcan'ın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesine karar verilmiş ancak savcılığın itirazı üzerine hakkında tutuklamaya dönük yakalama kararı çıkarılmıştı.

Öne Çıkanlar