Gözaltına alınan inşaat işçileri serbest bırakıldı

Gözaltına alınan inşaat işçileri serbest bırakıldı
Ankara'dan İstanbul’a haklarını almak için gelerek eylem başlatan inşaat işçileri darp edilerek gözaltına alınmıştı. İnşaat-İş Sendikası, serbest bırakıldıklarını duyurdu.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde Türkerler Holding’in yüklenici firmasında çalışan İnşaat İşçileri Sendikası'na (İnşaat-İş) üyesi işçiler Ankara’dan İstanbul’a gelerek, haklarını almak için başlattıkları eylemi Levent'te bulunan Türkerler Ofisi önünde devam etti.

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu'nun da olduğu çok sayıda kişi direnişteki işçileri ziyaret etti ve kısa bir basın açıklaması yapıldı. 

Açıklamanın yapıldığı sırada ofisin olduğu sokağa polis yığıldı.

Açıklamanın ardından eylemlerini sürdüren İnşaat-İş Sendikası üyesi işçilere polis müdahale etti. Direnişteki işçileri ve dayanışma ziyaretinde bulunan herkesi gözaltına aldı. 

DARP EDİLEREK GÖZALTINA ALINDILAR

ETHA'ya konuşan İnşaat-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanlarından Yunus Özgür, Beşiktaş Kaymakamlığı'nın direnişi engellemek için 15 günlük eylem yasağı ilan ettiğini kaydetti. Özgür, "Bu yasağı gerekçe göstererek saldırdılar. PTT Sen, DGD Sen, Bağımsız Emek Sen'den de arkadaşların olduğu 9 kişi darp edilerek gözaltına alındık. Araçta da darp edildik" dedi. 

'YASAĞIN TANIMIYORUZ, DİRENİŞE DEVAM EDECEĞİZ'

Haklı talepleri için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini kaydeden Özgür, "Kaymakamlığın yasağını tanımıyoruz ,direnişe devam edeceğiz" diye vurguladı. 

'HAKKIMIZI GASP EDENLER, HAK ARAMAMIZI YASAKLIYOR'

Öte yandan İnşaat-İş Sendikası'nın sosyal medya hesabından da "#TürkerlerHolding'in yasal haklarımızı gasp etmesine izin verenler, hakkımızı isteyen bizi ve dayanışmacılarımızı gözaltına alıyor, hak aramamızı yasak kararıyla engelliyor" paylaşımı yapıldı. 

SERBEST BIRAKILDILAR

Akşam saatlerinde İnşaat -İş Sendikası, Twitter hesaplarından direnişe katılan eylemcilerin serbest bırakıldıklarını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Mesailerimizi kuruşu kuruşuna alıncaya kadar eylemimizden vazgeçmeyeceğiz" denildi.

 

Öne Çıkanlar