‘Hal esnafı can çekişiyor’

‘Hal esnafı can çekişiyor’
CHP'li Gürsel Tekin, Bayrampaşa Sebze ve Meyve Haline ziyarette bulundu. Bayrampaşa Sebze ve Meyve Hali'ni ziyaret eden Tekin, burada esnafın hale ilişkin sorunlarını dinledi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Bayrampaşa Meyve ve Sebze Hali’ni ziyaret etti. Hal esnafının dertlerini dinleyen Tekin, "İstanbul’da devamlı Pazar yerlerini dolaşıyorum. Pazarlarda şu anda yangın var. Pazarcı memnun değil, hal esnafı memnun değil, üretici memnun değil, hele vatandaş bu durumdan hiç memnun değil. Demek ki, burada bir sorun var" ifadelerini kullandı.

Geçen hafta Eyüp’te Rami Toptancı Esnaf’ını ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Çetin Soysal bugünde Bayrampaşa Meyve ve Sebze Hali'nde incelemelerde bulundu. Hal esnafı ile görüşen Tekin ve Soysal esnafın sorunlarını dinledi. Tekin, sebze meyve fiyatları ile ilgili de bilgi aldı. Sorunları Tekin'e anlatan esnaf, ekonomik kriz sebebiyle satışların düştüğünü belirtti.

Sebze meyve fiyatlarının cep yaktığını belirten Gürsel Tekin, şöyle konuştu:

"Hal esnafında şu anda yangın var.  Hal esnafı memnun değil, üretici memnun değil, hele vatandaş bu durumdan hiç memnun değil. Demek ki burada bir sorun var. Bu sorunlar çözülmediği takdirde derinleşerek için çıkılamaz bir hal alacaktır. Ülkeyi yönetenler hamaseti bırakıp tıpkı benim gibi esnaf gezecekler."

Haldeki fiyatları değerlendiren Tekin, "esnaf borç batağında yaşıyor. Binlerce esnaf icralık olmuş durumda. Hal esnafı çok mağdur durumda. Aldıkları sebze ve meyveleri satamıyorlar. Vatandaşın alım gücü düşmüş durumda. Ülkede tarımın bitirilmesinin sonucunu yaşıyoruz. Bizim yeniden üreten bir ülke olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar