Halep’te Kürtlerin yaşadığı iki mahalle kuşatıldı

Halep’te Kürtlerin yaşadığı iki mahalle kuşatıldı
Qamişlo'da rejim milisleri ile Özerk Yönetim İç Güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların alevlenmesinin ardından Suriye rejim güçleri Eşrefiye ve Şêx Meqsûd mahallelerini kuşattı.

Özerk Yönetim güçleri ile Suriye devletine bağlı silahlı güçler arasında Qamişlo'da son bir haftadır ilan edilen çeşitli ateşkeslere rağmen devam eden çatışmalar, Halep’te Kürtlerin yaşadığı mahallelere de yansıdı.

Kuzeydoğu Suriye'nin Qamişlo kentinde, Şam yönetimine bağlı milisler ile Özerk Yönetim İç Güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların alevlenmesinin ardından rejim güçlerinin Halep’te Kürtlerin yaşadığı Eşrefiye ve Şêx Meqsûd mahallelerini kuşattığı bildirildi.

BasNews'in akradığına göre son birkaç gündür Qamişlo'nun Tey Mahallesi’nde Suriye devlerine bağlı Difaye El Wetani milisleri ile İç Güvenlik Güçleri arasındaki çatışmalar varılan kısa süreli ateşkes sonrası rejim milislerinin 1 çocuğu öldürmesi 2 sivili yaralaması sonrası yeniden başladı.

Çatışmaların yeniden başlamasının ardından milis güçleri Halep’te Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolündeki Eşrefiye ve Şêx Meqsûd mahallerini kuşattı.

TERCÜMANLIK YAPAN BİR KÜRT KAÇIRILDI

Öte yandan Efrin İnsan Hakları Örgütü, rejim güçleri Halep’te bir Kürt tercümanı kaçırdı. Örgütün verdiği bilgiye göre, Rus güçlerine tercümanlık yapan ve taksi şöfürlüğü ile geçmini sağlayan Mihamed Mistefa Abdul Rehman isimli Kürt, rejim güçlerince kaçırıldı.

41 yaşındaki Mihamed Mistefa Abdulrehman’ın evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Mihamed Mistefa Abdul Rehman ve ailesinin Efrin’in TSK ve destekli grupların eline geçmesinin ardından Cinderes ilçesinden Halep’in Şêz Maqsud mahallesine göç ettiği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar