Halil Güneş’in cenazesi Adana’ya getirildi: Vücudunda çeşitli iltihaplı yaralar oluşmuş

Halil Güneş’in cenazesi Adana’ya getirildi: Vücudunda çeşitli iltihaplı yaralar oluşmuş
Yaşamını yitiren hasta tutuklu Halil Güneş'in cenazesi Adana’ya getirilerek Buruk Mezarlığı Morgu’na kaldırıldı. Cenaze yarın kitlesel şekilde defnedilecek.

Diyarbakır 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmediği için yaşamını yitiren hasta tutuklu Halil Güneş’in cenazesi Diyarbakır’dan Adana’ya getirildi. Yoğun kitle tarafından karşılanan cenaze yarın defnedilmek üzere Buruk Mezarlığı Morgu’na kaldırıldı.

Adana’da yoğun kitle tarafından karşılanan cenaze yarın saat 09.00 sıralarında Buruk Mezarlığı’nda defnedilecek. Cenaze törenine Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin yanı sıra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) üyeleri ile birlikte kitlesel katılım sağlayacak.

'VÜCUDUNDA İLTİHAPLI YARALAR OLUŞMUŞ'

Ağabeyinin ölüm haberini sabah saat 11.00 sıralarında cezaevi yönetimin aramasıyla öğrendiklerini aktaran Gül Güneş, bir gün öncesinde cezaevini aradıklarını ve durumunun iyi olduğu bilgisini aldıklarını paylaştı. Güneş, ağabeyinin vücudundaki yara için hastaneye götürüldüğünü ve sonrasında hücrede tutulduğunu belirterek, "Vücudunda çeşitli iltihaplı yaralar oluşmuş. O yaraların pansumanı için hastaneye gidiyor. Hastaneye gidip gelmesinden dolayı karantinaya alındı. Cezaevi yönetimi bizi arayarak açık görüşe gelmememizi söyledi. Hastane yönetimi bize yarım saatte bir kontrol ettiklerini söyledi. Ama görüyoruz ki yalanmış" dedi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar