Halit Akçatepe de gitti

Halit Akçatepe de gitti
Usta oyuncu, Hababam Sınıfı’nın ‘Güdük Necmi’si Halit Akçatepe 79 yaşında hayata veda etti. KÜLTÜR- Usta sinema sanatçısı Halit Akçatepe 79...

Usta oyuncu, Hababam Sınıfı’nın ‘Güdük Necmi’si Halit Akçatepe 79 yaşında hayata veda etti.

KÜLTÜR- Usta sinema sanatçısı Halit Akçatepe 79 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir rahatsız olan oyuncu, bugün İstanbul'da hayata veda etti. Akçatepe'nin ölümü sanat dünyasında ve sevenlerinde büyük üzüntü yarattı.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Akçatepe'nin ölümüyle ilgili hayatını kaybettiği hastaneden açıklama yapıldı. İç hastalıkları uzmanı Dr. Osman Arıkan, Akçatepe'nin saat 13.55'te hastanenin acil servisine getirildiğini belirtti. Arıkan, 45 dakikalık müdahaleye rağmen saat 14.40'ta Akçatepe'nin hayatını kaybettiğini kaydetti.

Dr. Osman Arıkan, "Yakınları evde aniden fenalaştığını ve solunumunun kesildiğini belirttiler. Son 2 yıldır da bakım hastası olduğunu kaydettiler" dedi. Arıkan, "Ölüm nedeni görünüş itibariyle kalp ve solunum durması. Ani bir kalp krizi olduğu görülüyor" " şeklinde konuştu. Akçatepe'ye evde bakan Fatih Çelik ise "Konuşamıyordu. Sadece jest ve mimiklerle anlaşıyorduk" dedi.

"KARACAAHMET'E DEFNEDİLECEK"

Akçatepe'nin özel hemşiresi Fatih Gedik usta sanatçının kızından aldığı bilgileri aktardı. Gedik, "Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek ama kesin bir tarih yok. Halit bey son günlerinde gayet mutluydu" ifadelerini kullandı.

HALİT AKÇATEPE KİMDİR?

1 Ocak 1938 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Akçatepe, eğitim hayatına Refik Halit Karatay Mektebi'nde başladı. Dönemin yönetmenlerinden biri, babasına "bize bir çocuk oyuncu lazım" dediğinde kendi oğlunu önerdi. 1943'te 5 yaşındayken ilk filmini çeken Halit Akçatepe, 1972 yılında Tatlı Dillim filminde rol aldı ve bu filmle beraber şöhret oldu. 1963'ten itibaren sırasıyla Yasak, Gündoğarken, Semaya Baktım Seni Gördüm filmlerini çektikten sonra 1975'te efsane Hababam Sınıfı film serisindeki "Güdük Necmi" karakterini canlandırdı ve Türk sinemasına adını altın harflerle yazdıran isimlerden oldu.

Öne Çıkanlar