Halk sağlığı uzmanı Ortaylı: Eş dostla görüşmeyin, imkanınız varsa uzaktan çalışın

Halk sağlığı uzmanı Ortaylı: Eş dostla görüşmeyin, imkanınız varsa uzaktan çalışın
Ortaylı, artan vaka sayılarıyla ilgili olarak 'İmkanı olan herkes uzaktan çalışmaya geçsin, en azından şubat başına kadar eş dostla görüşmeyi kesin' uyarısında bulundu

Dünyada bir çok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de görülmeye başlayan Omicron varyantıyla vaka sayılarında artışlar olmaya başladı. Türkiye’de dün açıklanan vaka sayısı üçüncü kez 40 binin üzerine çıktı. Buna rağmen Omicron varyantına karşı ek bir önlem alınmıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da artan vakalara karşı , ‘‘İstanbul’da vaka sayıları on günde beş katına çıktı, İstanbul patladı diyebiliriz’’ sözleriyle yeni varyanta dikkat çekmişti. Halk sağlığı uzmanı Nuriye Ortaylı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, ‘Eş dostla görüşmeyi kesin. En azından şubat başına kadar’ diyerek Omicron bulaş riskine dikkat çekti.

Ortaylı ‘imkanı olan herkes evden çalışmaya geçsin diyerek paylaşım yaptı. Ortaylı’nın paylaşımı şöyle:

"İmkânı olan herkes uzaktan çalışmaya geçsin. Yürüyebileceğiniz mesafelere yürüyün, alışverişi kısa tutun, az kalabalık saatleri seçin. Maske önemli, havalandırma çok önemli. Eş dostla görüşmeyi kesin. En azından şubat başına kadar" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar