Halk TV canlı yayınına baskın ve yayın ekibine saldırıda 5 kişi gözaltında

Halk TV canlı yayınına baskın ve yayın ekibine saldırıda 5 kişi gözaltında
Muğla'da Halk TV yayınını basan 5-6 kişilik grup yayında konuşmak istedi. Yayın arasında gruptakilerin yayın ekibine saldırdığı anlar sosyal medyada paylaşıldı.

Halk TV'nin orman yangınının devam ettiği Muğla'nın Marmaris ilçesinden yaptığı canlı yayın bir grup tarafından basıldı. Marmaris Kaymakamı ile görüşmesini aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Kaymakam bey şimdi yine aradı, 5 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. İçinde soda şişesiyle saldıran şahsında olduğunu söyleyerek" dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın konuştuğu sırada yayının yapıldığı yere gelen kişiler, "Biz konuşmak istiyoruz" diyerek yayını böldü. Bunun üzerine sunucu Gökmen Karadağ, "Bir araya girelim, hayır biz konuşacağız ama böyle bir sürprizi canlı yayında karşılayamayız" diyerek yayına ara verdi.

Aranın ardından konuşan Karadağ, "Burada resmen bir yayın basıldı ve suç unsuru var burada. Hakikatten olağanüstü bir durum yaşandı. Buraya bir anda 5-6 kişi geldi, canlı yayında olmamıza rağmen yanıma kadar geldiler. Araya gittik, 20 saniyelik bir ara olacaktı. Kendilerine sordum, iletmek istediğiniz nedir, ben ileteyim dedim. İsmini sordum Sertan Yüce dedi. Bunu defalarca yaptık Halk TV yayınlarında. Buradaki kişiler konuşuyorsa biz neden konuşmayalım dediler. Canlı yayının böyle bir şey olmadığını anlattık. Buradaki kişiler hazırlandı, uzmanlıklarına göre davet edildi" dedi.

"Yayına katılmalarının mümkün olmadığı söyledik. Ve burada giderek gerginleşen bir ortam oldu" diyen Karadağ, "Açıkçası yayın yapmamız engellendi, bu çok açık. Biz sadece 20 saniyelik bir reklam için araya gitmiştik. Çok daha uzun bir kesinti gerçekleşti. Yayın yapmamız engellendi ve burada gergin anlar yaşandı. Fiziki müdahaleye doğru varan anlar yaşandı" ifadelerini kullandı.

Yayına katılan Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, yayın ekibine saldırı anını, "Halk Tv yayını bastılar ve 'yanlış şeyler konuştuğunda engelleriz' diyerek yayın ekibine saldırdılar" notuyla paylaştı.

Yaşananların ardından yayında konuşan Ağırel, gruptan bir kişinin de yayına katılabileceğini söylediklerini aktardı ve "Ama art niyet olduğunu şurada gördük biz: Bir kişi 'Canlı yayına devam ederseniz, yine aynı şekilde yayın yaparsanız ve söylediklerinizin doğru olmadığına inanırsak size bu yayını yaptırmayız' dedi. Bu iş fikrini beyan etme değildir, tehdittir" ifadelerini kullandı.

Yayına telefonla katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Ben Marmaris Kaymakamı ile görüştüm. Kaymakam beyin haberi yoktu, sonrasında bu şahısların araçlarının plakasının tespit edildiğini ve gereğinin yapılması talimatını verdiğini bana ifade etti" diye konuştu.

Daha sonra yeni bir görüşme yaptığını aktaran Öztunç, "Kaymakam beyi aradım. Şahsın yakalandığını söyledi bana" dedi. Gökmen Karadağ'ın "Sertan Yüce'nin mi?" sorusuna Öztunç, şu yanıtı verdi:

"Onun yakalandığı söyledi. 'Sertan Yüce isimli şahıs alındı' dedi. 'Başka kim var?' diye sordum kendisine, o bilgiyi almadığını sadece verilen ismin alındığını, bilgi vereceğini söyledi. 'Diğerleri de alınır' dedi bana."

İlerleyen dakikalarda bir görüşme daha yaptıklarını dile getiren Öztunç, "Kaymakam bey şimdi yine aradı, 5 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. İçinde soda şişesiyle saldıran şahsında olduğunu söyleyerek" dedi.

İSMAİL SAYMAZ: BİZİ HİÇBİR KUVVET ENGELLEYEMEYECEK

Gazeteci İsmail Saymaz ise, "Kendi siyasal kimliklerini söylemediler ancak benim kanaatim  AKP'lilerdi. Bunca acının arasında, bunca yangının arasında herhalde hayatlarında ilk defa cesaretli bir şeyler yapıp muhalif kanalı basarak iktidarı savunma adına burada boy göstermeye kalktılar. Türkiye Cumhuriyeti'nin 6 tane uçağını kaldıramayan Bakan'ı için aynı şeyi yapabilirler miydi? İşsizliğin 20 milyona dayandığı bu günlerde 'hayır bu doğru değil' diyebilirler miydi?  Diyemezlerdi. Burası bizim vatanımız. Dağlarına, ormanlarına içimiz parçalandığı için bugün buradayız. Bizi hiçbir kuvvet engelleyemeyecek. Hiç bir kışkırtılmış grup, bir telefonla etrafımıza toplanmış hiç kimse bizi doğru bildiklerimizi söylemekten alıkoyamayacak.  Bu güne kadar feriştahının gücü yetmedi, beş tanesinin birden gücü yetmeyecek. Kaba kuvvet karşısında geri adım atmayacağımızı az önce gördüler. Eğer iş inada binerse sabaha kadar burada canlı yayın yaparız" ifadelerini kullandı.

ŞEN: ÜLKENİN ATMOSFERİNİN GELDİĞİ NOKTADIR

Salim Şen, "Gelinen noktada şiddetle cebirle ortadan muhalifler kaldırmaya çalışılıyor. Burada yaşanan şey ülkenin atmosferinin geldiği noktadır" dedi.

5 KİŞİ GÖZALTINDA: DARP RAPORU ALMIŞLAR

Yayını basan ve isimleri Mert Topaloğlu, Bilal Topaloğlu, Şeyhmus Urebe, Sertan Yüce, Fatih Çoban olduğu öğrenilen 5 kişi gözaltına alındı.  Murat Ağırel'in sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiye göre, saldırganlar, ‘’Bize saldırı oldu ,asıl biz şikayetçiyiz" diyerek darp raporu aldı.

SERTAN YÜCE KİMDİR?

Saldırganlardan Sertan Yüce’nin Marmaris’te yaşadığı ve ilçede iş dünyasının yakından tanıdığı kaydedildi. Aynı zamanda Marmaris Ticaret Odası Başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü belirtilen Sertan Yüce kendi Facebook hesabında kendi siyasi geçmişi hakkında şunları yazdı:

"1997, 18 yaşında Anavatan Partisinde İlk siyaset hayatıma başlangıç, sonrasında Belediye Başkanımız İsmet Karadinç ile Genel Başkanımız Sn.Mehmet Ağar liderliğinde DYP çatısında birleşmeyle Marmaris ve Muğla İl Gençlik Kolları Başkanlıklarım ve 2002 yılında Marmarisspor’da verilen ilk resmî görev. Memleketimize ve insanlara hizmet etmek her daim şiarımız oldu çok şükür."

AĞAR İLE FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI

Sertan Yüce'nin ise devlet-mafya-uyuşturucu uçgeninde adı geçen eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile fotoğrafı ortaya çıktı.

RTÜK ÜYESİ TAŞCI: BASIN SUSMAZ, SUSTURULAMAZ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, Halk TV'nin orman yangınının sürdüğü Muğla'daki yayınına yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Halk TV’ye yönelik 5-6 kişinin yaptığı baskının, düşünce ve basın özgürlüğü ile halkın haber alma hakkına "ağır darbe" olduğunu belirten Taşcı, şunları kaydetti:

"RTÜK eliyle halkın haber alma özgürlüğünün 'sansürlenmeye' çalışıldığı bu günlerde, HALK TV canlı yayınının basıldığına üzülerek tanık oluyoruz. Bu baskın doğrudan doğruya düşünce ve basın özgürlüğüne, halkın haber alma hakkına ağır bir darbedir. Bu saldırı, iktidar eliyle Türkiye'de yaratılan kutuplaşma ve gerilim politikasının bir sonucudur. Bilinmeli ki, böylesi faşizan saldırılar özgür basını hiç susturamadı. Halkın gerçekleri öğrenmesi uğruna gazeteciler can verdiler ama halka gerçeğin haberini vermekten yine de geri durmadılar. Basını susturmaya tarihte uğraşan çok iktidarlar, siyasetçiler, çevreler olmuştur ancak tarihte bunu başarabilen hiç olmamıştır! Basın susmaz, susturulamaz. HALK TV'ye; yayındaki değerli konuk ve gazetecilerin doğrudan doğruya yaşamlarına dönük saldırıyı esefle kınıyorum."

Öne Çıkanlar