Halkevleri Basın, Sanat, Dayanışma Ödülleri sahiplerine teslim edildi

Halkevleri Basın, Sanat, Dayanışma Ödülleri sahiplerine teslim edildi
Halkevleri'nin 88. Kuruluş Yıldönümü çerçevesinde, sekizincisi verilen ödüller 'Hakikatın Peşinde' temasıyla sahiplerine teslim edildi.

Halkevleri’nin Basın, Sanat, Dayanışma Ödülleri Töreni, İstanbul Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde düzenlenen bir törenle sahiplerini verildi. Halkevleri'nin 88. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında verilen ödüllerin bu yılki teması "Hakikatin Peşinde" oldu. İlk kez İstanbul'da düzenlenen ödül töreninde demokrasi ve insan hakları savunucusu gazeteciler, siyasi temsilciler, katliamlarda yaşamını yitiren aileler ve gazeteciler katıldı.

Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay, açılış konuşmasında: "Bizler bu ülkenin onurlu insanları her koşulda, doğru bildiğimizden şaşmayacağız, susmayacağız. Yoksulluğun, sömürünün, hırsızlığın, zulmün ve katliamların üstününün örtülmek istenmesine karşı hakikatin peşinden koşmaya devam edeceğiz. Ve en önemlisi eşitlik, özgürlük, barış ve insanca yaşam düşümüzü hakikatimiz kılmak için mücadelemizi tarihimizden, Gezi direnişinin genç enerjisinden ve kadınların azminden aldığımız güçle büyütmeye devam edeceğiz. Bu gece sizlerle olmaktan onur duyuyoruz. Hakikat perdesini aralayan en büyük gücün dayanışma olduğunu bir an olsun akıldan çıkarmadan; İyi ki varsınız, iyi ki yan yanayız" dedi.

Sunuculuğunu oyuncu Emre Canpolat’ın yaptığı gecede şu isimlere ödül verildi: Gazeteci Çiğdem Toker, Cumartesi Anneleri adına Zübeyde Tepe, gazeteci Murat Taylan, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği adına Mehtap Sakinci Coşgun, Suruç Aileleri İnisiyatifi adına Ali Saadet, Jülide Kural, toplumsal davaların mahkeme salonu çizerleri Murat Başol ve Zeynep Özatalay, Bülent Şık, Şule Çet İçin Adalet Komisyonu adına Neslihan Duran, Çorlu Tren Katliamı Davası Aileleri adına Mısra Öz Sel, Evrim Ağacı, tutuklu Diyarbakır Belediye Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, oyuncu Berkay Ateş, Evrensel gazetesinden Fatih Polat ve BirGün gazetesinden İbrahim Aydın, Taksim Dayanışması sözcüsü Mücella Yapıcı, gazeteci yazar Ercüment Akdeniz, Gazete Duvar Genel Yayın Yönetmeni Ali Topuz, Adalet Nöbeti adına Avukat Türkan Yılmaz, Yeni Yaşam gazetesi okur temsilcisi Hüseyin Aykol, DİSK AR adına Deniz Beyazbulut.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar