Halkevleri'nden Mevlüt Uysal hakkında suç duyurusu

Halkevleri'nden Mevlüt Uysal hakkında suç duyurusu
Halkevleri, metro yatırımlarında AKP’nin daha fazla oy aldığı yerlere öncelik vereceklerini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal hakkında suç duyurusunda bulundu.

HABER MERKEZİ - Halkevleri İstanbul Şubesi, metro yatırımlarında AKP’nin daha fazla oy aldığı yerlere öncelik vereceklerini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı protesto etti.

AKP İl Başkanlığı değil İstanbul Büyükşehir Belediyesi' pankartıyla İBB'nin Saraçhane'deki binası önünde bir araya gelen Halkevleri üyeleri yaptıkları açıklama ile Mevlüt Uysal hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkevleri adına açıklama yapan İstanbul Halkevi Başkanı Cihan Uyanık, TCK'nin ayrımcılık ve nefret suçunu düzenleyen 122. Maddesi kapsamında suç işlediği gerekçesi ile İBB Başkanı Mevlüt Uysal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı:

'İSTANBUL'U EŞİTSİZLİKLE, AYRIMCILIKLA YÖNETEMEZSİN'

"Uysal’a hatırlatıyoruz, AKP İl Başkanlığı değil İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturuyor. Uysal’a sesleniyoruz, İstanbul 'hayır' dedi, seni seçmedi. O koltukta oturamazsın. İstanbul’u eşitsizlikle, ayrımcılıkla, kayırmacılıkla yönetemezsin, izin vermeyeceğiz. Belediyeler tüm yurttaşlar için eşit kamu hizmeti üretmekle, kaynaklarını kamu yararı için kullanmakla yükümlüdür. Kamu kaynaklarının ve menfaatlerinin siyasi destek karşılığında belirli kesimlere tahsis edilmesi, yurttaşlar arasında ayrımcılıktır, kayırmacılıktır ve suçtur. Vergiyi tüm İstanbullulardan toplayıp hizmeti belirli insan gruplarına vermek yolsuzluktur ve suçtur.

İLGİLİ HABER: İBB BAŞKANI UYSAL BELEDİYESİ CHP'DE OLAN YERLERE DE METRO GÖTÜRECEĞİZ

Uysal, kamu kaynaklarının AKP’ye oy satın almak üzere kullanıldığını itiraf ettiği gibi bu sözleri ile AKP’ye oy vermeyen/vermeyecek İstanbulluları da "kamu hizmeti" vermemekle tehdit etmektedir. Bir kamu görevlisi olan Uysal "görevi kötüye kullanma" suçu işlemiştir. Halkevleri olarak kamu yararını savunacağız, Uysal hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz, sonuna kadar takipçisi olacağız."

 

 

Açıklamanın ardından 'AKP İl Başkanlığı değil İstanbul Büyükşehir Belediyesi' pankartı, İBB binası önündeki demir parmaklıklara asıldı.

Öne Çıkanlar