Halkevleri’nden salgına karşı ulaşım düzenlemesi talebi

Halkevleri’nden salgına karşı ulaşım düzenlemesi talebi
Halkevleri işe giriş ve çıkış saatlerinin kademeli hale getirilmesini ve vardiyalı çalışmaya geçilmesini istedi.

ARTI GERÇEK- Halkevleri İstanbul Şubesi üyeleri kamu ve özel sektörde çalışma düzenine ilişkin yurttaşları dinleyerek derledikleri talepleri İstanbul Valiliği’ne iletmek için haftalardır Vali Ali Yerlikaya'dan randevu talep ettikleri halde cevap alamadıklarını söyledi.

Halkevleri adına konuşan Samut Karabulut hazırladıkları dilekçeye ilişkin, "Bu taleplerimizi içeriye ilettik. Bir de İBB’ye gideceğiz aynı şekilde. Taleplerimizin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Yaptıkları araştırma sonucunda en ciddi bulaş yerlerinin toplu ulaşım ve kalabalık çalışma ortamları olduğunu belirten Karabulut; İşe gidiş ve geliş saatlerinin kademeli hale getirilmesi ve işyerlerinde vardiyalı çalışma sistemine geçilmesini istedi.

Coronavirus tedbirleri kapsamında meslek örgütleri, sendikalar ve STK’lerin görüşlerinin alınmamasının eksiklik olduğunu vurgulayan Karabulut, " Halkevleri İstanbul şubeleri olarak bu konuda İstanbul genelinde yüz yüze görüşerek yaptığımız araştırmada halkın en acil ortak taleplerini birkaç başlık altında topladık. En ciddi bulaş yerlerinin kalabalık işyerleri, kalabalık toplu ulaşım olduğu görülüyor" dedi.

İşçiler ve küçük esnafın ciddi gelir kaybı yaşadığını söyleyen Karabulut, "İnsanlar arasındaki fiziki mesafeyi artırmak, Covid- 19 salgınının kontrol altına alınmasındaki en önemli üç unsurdan biridir. Milyonlarca insanın yaşadığı İstanbul’da bunu sağlayabilmek için çalışma yaşamına dair düzenlemelerin sadece kamu kurumlarını değil özel sektörü de içine alacak şekilde acilen yapılması gerekmektedir" ifadelerini kullanırken taleplerini şu şekilde sıraladı:

İşe gidiş ve işten çıkış saatlerinin kent genelinde kademeli hale getirilmesini, mümkün olan bütün iş yerlerinde vardiya sistemine geçilmesini, 

İstanbul’daki toplu ulaşım sisteminin bu düzenlemelere uygun hale getirilmek üzere yeniden planlanmasını, 

Çalışma sürelerinin kısaltılmasını ve salgınla birlikte sayıları giderek çoğalan işsizlere istihdam olanağı yaratılmasını istiyoruz.

Öne Çıkanlar