Halkevleri üyeleri Ziraat Bankası önündeydi: Mafya düzeninden hesap soracağız

Halkevleri üyeleri Ziraat Bankası önündeydi: Mafya düzeninden hesap soracağız
Halkevleri üyeleri, Demirören'in Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi ödemediği yönündeki iddialara tepki gösterdi.

Halkevleri, Ziraat Bankası önünde yaptığı eylemde, "Bu faşist çetelerden, mafya düzeninden hesap soracağız" dedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, yayınladığı son videosunda Yıldırım Demirören'in Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolarlık kredi borcunu ödemediğini iddia etti. Halkevleri üyeleri Ziraat Bankası önünde yaptıkları bir basın açıklamasıyla, Demirören ve Ziraat Bankası'na tepki gösterdi.

Devlet-mafya-çete ilişkilerini teşhir etmek amacıyla Kadıköy'de yapılmak istenen eyleme yönelik polis saldırısında gözaltına alındıklarını hatırlatan Halkevleri üyeleri, "Demirören'e bakın 750 milyon dolar para verdiler. Hala tek kuruş almadılar. Bu kokuşmuş düzeni teşhir ediyoruz, o paraları tek tek geri alacağız" dedi.

Kredisini ödeyemeyen çiftçinin traktörüne haciz konduğunu, KYK borçlarını ödeyemeyen öğrencilerin hesaplarının takibe alındığı hatırlatan Halevleri üyeleri, "Ziraat Bankası, Demirören gibi bir yandaşa 750 milyon dolar verip geri almıyor. Ziraat Bankası'nın yönetim kurulunda Faruk Çelik gibi AKP'liler var. 4-5 maaş alıp halkın kaynaklarını bir avuç patrona peşkeş çekiyor. Bu yoksulluk düzenini, halkı köleleştiren düzeni yıkacağız. Bu faşist çetelerden, mafya düzeninden hesap soracağız" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar