Halkların Köprüsü Derneği: Savaş ailesinin yanındayız

Halkların Köprüsü Derneği: Savaş ailesinin yanındayız
İzmir Bayraklı'da Suriyeli bir aile gürültü yaptıkları gerekçesiyle komşularının saldırısına maruz kaldı. Evin içerisine kadar giren saldırganlar bir kişiyi ağır yaraladı.

ARTI GERÇEK- Halkların Köprüsü Derneği Başkanı Üstün Reinart, İzmir Bayraklı'da yaşanan ırkçı saldırıya dair Artı TV'ye açıklamalarda bulundu. Ailenin perişan bir halde olduğunu söyleyen Reinart, "Bu gerçek bir ırkçı saldırı, hatta bir linç girişimi" dedi. 

Birkaç kişinin saldırısıyla başlayan olayın, büyük bir kalabalığın saldırısına dönüştüğünü aktaran Reinart, saldırıda kafasından yaralanıp hastaneye kaldırılan Muhammed Savaş'ın tehlikeyi atlatamadığını söyledi. 

Muhammed'in kafatasında çatlak olduğu, beyin kanaması riski olduğu ve ayaklarında kırıklar olduğu bilgisini aktaran Halkların Köprüsü Derneği Başkanı Üstün Reinart, "Anne de darp edilenler arasında. Aile en çok doktorlardan detaylı bilgi alamadıklarını söylüyor, bu konudan rahatsızlar. Biz Halkların Köprüsü Derneği olarak gönüllü doktorlarımızdan rica ettik, doktorlar ile görüşüp son durumu öğrenecekler. İzmir Barosu ile iletişime geçtik, olayın takipçisi olacağız. Savaş ailesinin yanındayız" dedi. 

'ÇOK KORKUTUCU BİR DURUM'

Çok kaygılı olduklarını aktaran Reinart, "Bu saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. Gerek politikacılardan, gerek gazetecilerden bir hedef göstermenin, günah keçisi belirlemenin ne kadar tehlikeli, çok ağır sonuçları olabilecek bir davranış olduğunu düşünüyoruz. Mutlaka ırkçı ve ötekileştiren söylemlerin durdurulmasını istiyoruz. Halkta genel olarak bir kaygı durumu var. Hem ekonomik açıdan hem de Covid-19 salgınını düşününce kaygılı oluyorlar. İnsanlar sahiden bir günah keçisi arama halindeler. Bu çok tehlikeli, çok korkutucu bir durum. Sert şekilde kınıyoruz. Elimizden geldiğince Savaş ailesine destek vereceğiz" diye konuştu.

Reinart son olarak birkaç kişinin sorgulanıp, bırakıldığı duyumunu aldıklarını söyleyerek, "Yasal süreci başlatıp, avukatlarımızın takip etmesini bekleyeceğiz. Süreci mutlaka takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.  

Öne Çıkanlar