Halktan ÇED toplantısına engel

Halktan ÇED toplantısına engel
Silifke'de yapılmak istenen liman projesine karşı bir araya gelen halk, polisin engeline rağmen ÇED toplantısını yaptırmadı.

Mersin’in Silifke İlçesine bağlı Taşucu Mahallesi’nde yapılmak istenen liman projesine karşı mahalleli  gerçekleşmesi beklenen Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) bilgilendirme toplantısına izin vermedi. Toplantı öncesi Taşucu Park Das Petrol önünde toplanan kitleye birçok kişinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Silifke İlçe yöneticileri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi ve çok sayıda ekoloji örgütü katıldı. Toplantının yapılacağı salona giren kitle "Çevreyi hor gören geleceği zor görür", "Mersinlilerin sağlığıyla oynamayın", "Kanser olmak istemiyoruz" dövizleri taşıdı. Kitle burada sık sık "Emperyalist şirket Taşucu’nu terk et", "Taşucu halkındır halkın kalacak" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Toplantıya engel olmak isteyen kitleye polis müdahale etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın görevlendirdiği yetkililer, toplantının yapılmadığına dair tutanağı imzalarken, mahalli ve çevre örgütleri de tutanak tutarak alandan ayrıldı. Ardından limanın yapılacağı alanda açıklama yapan kitle adına konuşan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, "Şu an utanç duvarının önünde duruyoruz. Burası birileri tarafından sermayeye peşkeş çekilecek. Görüyoruz ki; mevcut iktidar gideceğini anladığından bu yana başta kentimiz Mersin olmak üzere ülkenin taşı, toprağı, denizini satışa çıkarmış durumda. Burada bir avuç çevrecinin hürmetine bu yağmanın bir kısmı engellendi. Biz yine bu yağmayı engellemek için elimizden geleni yapacağız. Burada olmaya devam edeceğiz. Biz kazanacağız" diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar