Haluk Bilginer: Eğri zamanlarda dik duranlara selam olsun

Haluk Bilginer: Eğri zamanlarda dik duranlara selam olsun
28. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde Onur Ödülleri sahiplerinden biri olan oyuncu Haluk Bilginer, 'Eğri zamanlarda dik duranlara selam olsun' dedi.

Bu yıl 28'incisi düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Onur ödüllerini Şerif Sezer, Yavuz Turgul ve Haluk Bilginer aldı. Ödülünü Hale Soygazi ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın elinden alan Haluk Bilginer'in konuşması dikkat çekti.

Haluk Bilginer, yirmi yıl önce bir röportajda söylediği "Bundan yirmi yıl sonraki Haluk Bilginer’i çok kıskanıyorum. Kim bilir neler öğrenmiş olacak" sözlerine ithafen konuşmasında "Yirmi yıl sonra buradayım, karşınızdayım. Bir yirmi yıl sonra neler öğreneceğimi çok merak ediyorum. Hâlâ buradaysam, size söz veriyorum yirmi yıl sonra da buraya geleceğim" dedi.

'DİK DURANLARA SELAM OLSUN'

"Türkiye’de sanat hep, ‘rağmen’ yapıla gelmiştir. Yasaklara rağmen, sansüre rağmen, engellenmeye rağmen, olanaksızlıklara rağmen..." diyen Bilginer, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ama ülkemizin sanatçıları, bu engelleri aşarak, bu duvarları yıkarak dünya çapında ödül alan işler yapmayı becermişlerdir. Bu da sanatçının inancı, inadı, direnci ve gerçeği söylemek için çabası… Adana Altın Koza Festivali de öyle… 1969’dan beri engellere karşı direnerek, bugünlere gelebilmiş prestijli bir festival olmayı başarmıştır. Başta Zeydan Karalar’ın katkıları, destekçileri, gönüllüleri... Onlara şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Buradan ‘Onur Ödülü’ almak benim için büyük bir onur. Çok teşekkür ederim. Bu onuru 2 çok sevdiğim ustayla paylaşıyor olmak, Yavuz Turgul ve Şerif Sezer ile paylaşıyor olmak benim için büyük bir onur. Sizlere çok teşekkür ederim. Eğri zamanlarda dik duranlara selam olsun."

'ÇOK AZ FİLMDE OYNADIM AMA HEPSİ İYİ FİLMLERDİ'

Onur Ödülü'nün bir diğer sahibi olan Şerif Sezer’e ise ödülünü Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney takdim etti. Güney, ‘’Bu güzel ve zarif arkadaşım bizim ve Türk sineması için çok değerli. Ödülü kendisine verdiğim için ayrıca çok mutluyum" dedi.

Şerif Sezer de "Ben, çok şanslı bir oyuncuyum. Çok az filmde oynadım ama oynadığım tüm filmler çok iyi filmler oldu. Yönetmenlerime, yapımcılarıma, bana bu rolleri veren herkese çok teşekkür ediyorum. Ayrıca kaybettiğimiz festival direktörü Kadir Beycioğlu’nu anmak istiyorum. Altın Koza, benim için biraz da Kadir Beycioğlu demekti" ifadelerini kullandı.

Festivalde Onur Ödülü’nü alan bir diğer isim olanYavuz Turgul şse sağlık sorunlarından dolayı geceye katılamadı. 

Öne Çıkanlar