Hamburg Film Fonu'ndan Çiğdem Mater'e selam: Görüldüğünü ve duyulduğunu bilmesini istiyorum

Hamburg Film Fonu'ndan Çiğdem Mater'e selam: Görüldüğünü ve duyulduğunu bilmesini istiyorum
Hamburg Film Fonu Başkanı Albers, konuşmasında 'Çiğdem'in görüldüğünü ve duyulduğunu bilmesini istiyorum. Çünkü görülmek ve duyulmak en temel insani ihtiyaçlar' dedi.

Hamburg Film Fonu, Gezi Davası'ndan tutuklu bulunan Çiğdem Mater'e selam gönderdi. Sinema sektöründen katılımcılar ise ses çıkararak temsili olarak Çiğdem Mater'e selam yolladı. Partide "#FreeCigdemMater" ve "Çiğdem Mater'in filmleriyiz" yazılı dövizler yer aldı.

Dün film fonu partisinde konuşan Hamburg Film Fonu Başkanı Helge Albers, şunları söyledi: "Bugün burada olmayan ve aynı zamanda bu topluluğun bir parçası olan biri hakkında konuşmak istiyorum: Çiğdem Mater. Çiğdem Mater, birkaç yıl boyunca Hamburg'da çalışan bir yapımcı ve son dönemde Türkiye'de hapishanede. Osman Kavala ile birlikte, buradaki herkes gibi işini yaptığı için 18 yıllığına hapiste. O bir yapımcı. Bu sebeple, ona bir not iletmek istiyorum. Siyasi olarak hapiste olmak, sessiz olmak ve görülmemek anlamına geliyor. Çiğdem'in görüldüğünü ve duyulduğunu bilmesini istiyorum. Çünkü görülmek ve duyulmak en temel insani ihtiyaçlar."

MATER İÇİN SES ÇIKARILDI

Albers, katılımcılardan "Bu yüzden hepinizden Ankara'dan duyulabilecek kadar çok ses çıkarmanızı istiyorum. Bir, iki, üç..." diyerek ses çıkarmalarını istedi. Sinema sektöründen katılımcılar ise ses çıkararak temsili olarak Çiğdem Mater'e selam yolladı. Ayrıca partide #FreeCigdemMater ve "Çiğdem Mater'in filmleriyiz" yazılı dövizler yer aldı.

Öne Çıkanlar