Harran Üniversitesi deposunda yangın çıktı: Validen açıklama

Harran Üniversitesi deposunda yangın çıktı: Validen açıklama
Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.

Urfa Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü’nde Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı lojistik deposunda yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilerek yangın kontrol altına alınmaya çalışıyor. Çıkış nedeni henüz belli olamayan yangında üniversiteye ait çok sayıda eşyanın kullanılamaz hale geldiği görüldü. Söndürme çalışmaları devam ediyor.

Harran Üniversitesi'ne bağlı lojistik deposunda çıkan yangın iki saatlik çalışmayla kontrol altına alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ile  söndürme ve soğutma çalışmalarını birlikte izleyen Urfa Valisi Abdullah Erin, yangının lojistik deposunda başladığını ve sebebinin henüz belirlenemediğini söyledi.

'İÇERİDE 7-8 MİLYON LİRALIK MALZEME VARDI'

İtfaiye ve TOMA araçlarının yangına hemen müdahale ettiğini belirten Vali Erin, şunları söyledi:

"İçeride sadece Urfa'nın değil, bölgedeki illerin de ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir sürü malzeme vardı. 7-8 milyon lira civarında bir malzeme olduğunu söyleyebiliriz. Herhangi bir can kaybı yok, her ihtimale karşı bütün ilçelerimizden ve komşu illerden de itfaiye desteği talep edildi. Şu an halen yangın yer yer devam ediyor ama kısa süre içinde kontrol altına almayı ümit ediyoruz."

Ekiplerin önemli ölçüde kontrol altına aldığı lojistik deposundaki yangını söndürme ve soğutma çalışması ise sürüyor.

Öne Çıkanlar