Harvey Weinstein 'tecavüz ve ağır taciz'den suçlu bulundu

Harvey Weinstein 'tecavüz ve ağır taciz'den suçlu bulundu
New York'ta yargılandığı tecavüz ve cinsel saldırı davasında suçlu bulunan ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein'in cezası açıklanmadı.

ABD'li film yapımcısı Harwey Weinstein, New York'ta yargılandığı davada 'Basit cinsel saldırı', 'tecavüz' ve  'ağır taciz'den suçlu bulundu. 'Nitelikli cinsel saldırı' suçundan den beraat eden Weinstein'in cezası henüz açıklanmadı.

New York Times'ın aktardığı bilgiye göre, Harvey Weinstein, 5 ila 25 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması bekleniyor. Suçlamalar nedeniyle Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden de kovulan eski film yapımcısı hakkında 2013'te iki kadına yönelik tecavüz ve cinsel saldırı suçlamasıyla Los Angeles'ta açılan bir diğer dava ise sürüyor.

CİNSEL SALDIRIYLA SUÇLANMASINA RAĞMEN KEFALETLE SERBEST KALMIŞTI

ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein, 5 Ekim 2017’de The New York Times’da yayınlanan makale ile yıllardır çok sayıda kadına cinsel saldırı ve tacizde bulunduğu, kadınların birçoğunu ödemeler yaparak susturmaya çalıştığı ortaya çıkmıştı. İddiaların ardında 93 kadın Weinstein tarafından cinsel saldırıya uğradığını açıklamasının ardından 25 Mayıs 2018'de tutuklanan Weinstein, tecavüz ve diğer suçlarla suçlanmasına rağmen kefaletle serbest bırakılmıştı.

(HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar