Hastane yıkımına pedal çevirerek 'dur' dediler: İktidarın gözü doymuyor

Hastane yıkımına pedal çevirerek 'dur' dediler: İktidarın gözü doymuyor
Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan Etfal Hastanesi için bir araya gelen Şişli Etfal Dayanışması, hastanenin ranta kurban edilmemesi için bisikletleriyle pedal çevirdi.

İstanbul Şişli’de tam 122 yıldır tüm branşlarda hizmet veren tam teşekküllü tek devlet hastanesi olan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bulunduğu bina depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle bir süre önce boşaltılmaya başlanıp, Sarıyer ve Seyrantepe’ye taşındı.

Şişli Etfal Dayanışması, hastanenin kapatılmak yerine yeniden yapılandırılması yönündeki taleplerini bisikletle tur artarak gösterdi. Şişli Meydanı’nda bir araya gelen Dayanışma üyeleri Taksim Meydanı’na kadar pedal çevirip, hastanenin önüne geri döndü.

Hastanenin duvarına "Etfal yapılsın, yerinde kasın" yazılı pankart asan Dayanışma üyeleri, ellerinde "Sağlık hakkıma dokunma", "Etfal yapılsın, yerinde kalsın" dövizleri taşıyıp, "Etfal’a dokunma" sloganı attı.
Dayanışma üyelerine Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm de destek verdi.

RANT ALANI KAYGISI VAR

Dayanışma adına konuşan Betül Adatepe, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan hastanenin yıkılacağını söyledi. 122 yıldır sağlık alanında hizmet veren hastanenin boşaltılarak ranta ve yağmaya açılacağını ifade eden Adatepe, "Onların kafalarında hangi rant, yağma, talan tilkileri dolaşıyor bilemiyoruz. Bizlerin kafasında tilkiler dolaşmıyor, çünkü bizim öyle dertlerimiz yok. Bizim kafamızda sağlık hakkımız ve güvence arayışımız var. Hastanemizin elimizden alınması kaygısı var" dedi.

İKTİDARIN GÖZÜ DOYMUYOR

HDP’li vekil Züleyha Gülüm ise, iktidarının her araziyi rant alanı olarak gördüğünü dile getirdi.

Yaşamlarına müdahale eden AKP iktidarının artık hastanelere bile göz diktiklerini söyleyen Gülüm, "Halkın isteklerini, ihtiyaçlarını karşılamayan, dikkate almayan bir iktidar var karşımızda. Karadeniz’de, Ege’de Marmara’da ve Kürt illerinde iktidarı her gün görüyoruz. Nerede bir yer görse yandaşları için rant alanı açıyor. Ancak her yerde bu ranta karşı sözlerini söyleyenler de var. Etfal’in boşaltılmasını istemiyoruz. Deprem bahanesiyle evlerimizin ellerimizden alındığını biliyoruz. Buna izin vermeyeceğiz. Eğer yapılacaksa yerinde yapılsın" ifadeleri kullandı. (MA)

Öne Çıkanlar