Hastaneye kaldırılan Çekya Devlet Başkanı yoğun bakımda

Hastaneye kaldırılan Çekya Devlet Başkanı yoğun bakımda
Parlamento seçimlerinin yapıldığı Çekya'da Devlet Başkanı Milos Zeman, bugün Askeri Hastane'ye kaldırıldı.

Dün parlamento seçimlerinin yapıldığı Çekya'nın Devlet Başkanı Milos Zeman, bugün Lany'deki konutunda Başbakan Andrej Babis ile kısa süren görüşmesinin ardından ambulansa Prag'daki Askeri Hastane'ye kaldırıldı. Zeman'ın bilincinin kapalı olduğu öğrenildi.

AFP, Zeman’ın yoğun bakımda olduğunu duyurdu.

Prag Merkez Askeri Hastane sözcüsü Jitka Zinke, Zeman'ın hastaneye kaldırıldığını doğrularken, sağlık durumu hakkında bilgi vermedi.

EYLÜLDE DE RAHATSIZLANMIŞTI

Çekya Devlet Başkanı Milos Zeman geçtiğimiz ay, rahatsızlanarak geldiği Askeri Hastane'de yaklaşık bir hafta tedavi olduktan sonra tekrar görevinin başına dönmüştü.

Zeman'ın aşırı içkiye bağlı olarak başta karaciğer rahatsızlıkları ile diyabet, düşük tansiyon ve ileri derecede duyma kaybı gibi hastalıkları bulunuyor.

SEÇİMLER NASIL SONUÇLANDI?

Çekya'da genel seçimleri üç partiden oluşan Spolu (Birlikte) adlı ittifak kazandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Sivil Demokrat Parti (ODS), TOP 09 ve Hristiyan Demokratlar Birliğinin (KDU-CSL) oluşturduğu Spolu İttifakı, oyların yüzde 27,75'ini alarak birinci parti oldu.

Seçimde, Pandora Belgeleri'nde adı geçen Çekya Başbakanı Andrej Babis'in lideri olduğu Gayrimemnun Vatandaşlar Hareketi (ANO) yüzde 27,17, Çekya Korsan Partisi ve Bağımsız Şehirliler Partisi (STAN) ittifakı yüzde 15,57, aşırı sağcı Özgürlük ve Doğrudan Demokrasi Partisi (SPD) yüzde 9,58 oy alarak parlamentoya girme hakkı kazandı.

Öne Çıkanlar