Hatay'daki orman yangını kontrol altına alındı: 2 gözaltı

Hatay'daki orman yangını kontrol altına alındı: 2 gözaltı
Gece saatlerinde Hatay'ın Dörtyol ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle yayıldı. Hızla müdahale edilen yangın kontrol altına alınırken iki kişi de gözaltına alındı.

Dörtyol'da gece saatlerinde çıkan orman yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Konaklı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenden ötürü gece saatlerinde yangın çıktı. Ormanlık alanda alevlerin yükseldiğini görenler durumu yetkililere bildirdi.Hatay Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesince bölgeye arazöz, su tankı ve personel yönlendirildi. Rüzgarın da etkisiyle yayılan alevlere ekiplerce karadan müdahale edildi. Sabah saatlerinde rüzgarın etkisini yitirmeye başlamasıyla yangına söndürme uçağıyla da müdahaleye başlandı. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. 

Hatay Valiliği, yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili 2 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu

Hatay Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bir uçak ve 20 arazözle müdahale edilen yangının kontrol altına alındığı belirtildi. Açıklamada, "Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili 2 şüpheli gözaltına alınmış olup konuyla ilgili soruşturma devam etmekte" denildi.

 

OGM'DEN İLK AÇIKLAMA

Hatay Dörtyol'da ilçeye bağlı Konaklı Mahallesi'nde dün gece saatlerde çıkan orman yangınıyla ilgili Orman Genel Müdürlüğünden (OGM) açıklama yapıldı. Twitterdan yapılan açıklamada, "01.22'de çıkan orman yangınına 13 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Yangını kontrol altına alma çalışmalarımız devam ediyor. Ormanlık alanlarda ateş yakma" denildi.

 

Öne Çıkanlar