Hatayspor-Fenerbahçe maçı öncesi son bilgiler

Hatayspor-Fenerbahçe maçı öncesi son bilgiler
Hatayspor deplasmanına çıkacak olan Fenerbahçe'de 6 eksik bulunurken, ev sahibi yakaldığı form grafiği ile dikkat çekiyor.

Fenerbahçe , Süper Lig’in 7. haftasında Hatayspor'a konuk olacak. Sivasspor beraberliği ve Başakşehir mağlubiyetinin ardından Giresunspor'u evinde mağlup edip moral depolayan sarı-lacivertliler, ligin en çok gol atan ve en iyi averajına sahip takımlarından olan Hatayspor engelini aşıp seri yakalamayı hedefliyor.

Tarihinde ilk kez geçen sezon Süper Lig’de mücadele eden Hatayspor ise ilk 2 maçından 1 puan çıkardıktan sonra üst üste 4 mücadeleden de galibiyetle ayrıldı. Ev sahibi, güçlü rakibini yenerek, kazanma serisini sürdürme peşinde olacak.

Ligde oynadığı 6 maçın 4’ünü kazanan, 1’inde berabere kalan ve 1’inden mağlup ayrılan Fenerbahçe, 13 puan elde etti. Sarı Lacivertli takımla aynı galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet sayıları bulunan Hatayspor da ilk 6 haftalık süreçte hanesine 13 puan yazdırdı.

Yeni Hatay Stadı’nda oynanacak Hatayspor-Fenerbahçe maçını Abdulkadir Bitigen yönetecek. Karşılaşma bugün saat 16.00'da başlayacak ve beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Hatayspor-Fenerbahçe muhtemel 11'ler:

Hatayspor: Munir, Kamil Ahmet, Fatih, Adekugbe, Burak, Isaac Sackey, Ribeiro, Lobjanidze, Traore, El Kaabi, Diouf

Fenerbahçe: Altay, Novak, Kim Min-Jae, Attila Szalai, Gustavo, Crespo, Ferdi, Osayi, Mesut, Rossi, Valencia

FENERBAHÇE'DE 6 EKSİK VAR

Hatayspor maçı hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla tamamlayan Fenerbahçe’d e sakatlıklar can sıkıyor. Zorlu karşılaşma öncesi Vitor Pereira’nın takımında 6 eksik bulunuyor. Nazım, Serdar Aziz, Tisserand, Zajc, Jose Sosa ve İrfan Can Kahveci Hatay’a götürülmedi. Serdar dışındaki isimler Giresun karşısında da forma giymemişlerdi. Hafta içi sakatlanan deneyimli stoperin yerine Novak’ın forma giymesi bekleniyor. Orta sahada da Mert Hakan’ın yerine Miguel Crespo düşünülüyor.

TÜM BİLETLER SATILDI

Bu sezon sahasındaki ilk büyük maçı oynayacak olan Hatayspor’da taraftarların, bugünkü karşılaşmaya büyük ilgi göstermesi bekleniyor. 25 bin kişilik Yeni Hatay Stadı’ndaki mücadeleye koronavirüs tedbirleri kapsamında kapasitenin yarısı kadar seyirci alınacak. Alınan bilgiye göre tüm biletler satıldı ve mücadeleyi yaklaşık 12 bin civarında futbolseverin tribünden takip edeceği bildirildi.

HATAYSPOR FORMDA

Geçen sezon tarihinde ilk kez ayak bastığı Süper Lig’i 6. sırada bitirerek büyük bir başarıya imzasını atan Hatayspor, kadrosunda önemli değişiklikler olmasına ve 22 golle en skorer isim olan Boupendza gibi bir oyuncuyu kaybetmesine rağmen ligde iyi bir form grafiği yakalamış durumda.

Bu sezon ligde ilk iki maçında Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan, Galatasaray ’a 2-1 kaybeden Hatay, daha sonra çıkışa geçti. Teknik direktör Ömer Erdoğan’ın öğrencileri, Alanya’yı 5-0, Rizespor’u 2-0 (d), Kayserispor’u 2-1 ve son olarak da Göztepe’yi 2-0 (d) yenerek ilk kez 4’te 4’lük bir seri elde etti.

Öne Çıkanlar