Hatimoğulları: Halklar AKP’ye kaybettirecek

Hatimoğulları: Halklar AKP’ye kaybettirecek
Maraş'taki halk buluşmasında konuşan HDP’li vekil Tülay Hatimoğulları,“Bu ülkede demokrasi inşa edecek güçlere, AKP'nin gücü yetmeyecektir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi’nin bir süre önce başlatmış olduğu "HDP’liyiz her yerdeyiz" kampanyası, Maraş'ta halk buluşmaları ile devam ediyor. Aralarında HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Turgut Öker ve parti vekilleri Garo Paylan ve Tülay Hatimoğulları'nın bulunduğu partililer, Pazarcık'tan sonra Elbistan'ın Kantarman Köyü'nde halkla bir araya geldi. Etkinliğin yapıldığı alan HDP bayrakları ile süslenirken, "Eşit, özgür ve demokratik bir yaşam için dağlardan denizlere halklarla buluşuyoruz" pankartı asıldı. Buluşma öncesi bir araya gelen yüzü aşkın yurttaş, çalınan müzikler eşliğinde halay çekti.

Etkinlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Etkinlikte ilk konuşan HDP’li vekil Tülay Hatimoğulları, sözlerine katılımcıları Kürtçe, Arapça ve Türkçe selamlayarak başladı. AKP eliyle zamana yayılarak sürdürülen bir sivil darbenin olduğunu dile getiren Hatimoğulları, "Bu ülkede demokrasi inşa edecek güçlere, AKP'nin gücü yetmeyecektir" dedi. HDP'yi kapatmak sorunun sadece HDP'nin değil muhalefetin de sorunu olduğunu belirten Hatimoğulları, "HDP'yi kapatmak aynı zamanda muhalefeti susturmaktır" diye konuştu.  

'HALK AKP'YE KAYBETTİRECEK'

AKP'nin yaşadığı oy erimesinden kaynaklı tekrardan Kürt ve Alevi sorununun çözümünü gündeme getirdiğini kaydeden Hatimoğulları, ancak AKP'nin samimi olmadığını dile getirdi. AKP'nin halkın parasını yandaşlarına peşkeş çektiğini belirten Hatimoğulları, böylelikle halkın yoksullaştırıldığını aktararak, "Ekmeğimizi, aşımızı AKP'ye yedirtmeyeceğiz" dedi. AKP'nin baskı politikalarına dikkat çeken Hatimoğulları, "AKP, kaybediyor ve kaybedecek. AKP'ye kaybettirecek olanlar ise halktır" diye belirtti.

'HDP YAŞARSA ZALİMLER BİTER'

HDP’li Garo Paylan da katılımcılara teşekkür ederek, "Zalimlere karşı dimdik ayaktayız" dedi. Partisinin üzerindeki baskı politikalarına değinen Paylan, "HDP, mevki, makam ve şan-şöhret partisi değildir. HDP'liler, varoluşu, onuru ve hassasiyeti için mücadele ediyor. Bu hassasiyet ve onur mücadelesini anlamayanlar, HDP'yi kapatmaya çalışıyorlar. Ancak, partimizi kapatamazlar. HDP'yi yaşatmak için daha fazla düşünmemiz lazım. HDP'yi büyütmeliyiz. HDP yaşarsa zalimler biter" dedi.

'İNSANLIK BUGÜNÜN YEZİTLERİNİ DE LANETLEYECEKTİR'

HDP MYK üyesi Turgut Öker ise Kanterman köyünün Alevi inancındaki önemine vurgu yaparak, "Kanterman halkı, buraya katılarak bir kez daha kendisine sahip çıktı" dedi. Partilerinin sıradan ve dönemsel bir parti olmadığını dile getiren Öker, "HDP'nin var olması, Alevilerin, Kürtlerin, devrimcilerin, sosyalistlerin var olmasıdır. Onun için bu kadar baskı politikaları uyguluyorlar" şeklinde konuştu. Tarihte insanlığın Yezitleri lanetlediğini hatırlatan Öker, AKP-MHP iktidarını kastederek, "İnsanlık, bugünün de Yezitlerini de mutlaka lanetleyecektir. Bunun için birliğimizi, daha da güçlendireceğiz" diye konuştu. Cezaevlerindeki açlık grevlerine değinen Öker, "Açlık grevcilerinin tüm talepleri bizim taleplerimizdir. Her yerde sesleri olacağız" ifade etti.

HEYET YARIN ANTEP'TE OLACAK

Daha sonra Ekinözü ilçesine geçen heyet, partilerinin ilçe binası önünde halk ile bir araya geldi. Heyetin burada yaptığı konuşmalarda, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride, cezaevlerinde süren açlık grevlerine, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl bir şekilde çözümüne ve HDP'nin kapatılmak istenmesi gibi konulara değindi.

Maraş'ta temaslarını sonlandıran heyet, yarın Antep'te Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) bir araya gelecek ve halk buluşmalarına katılacak. (MA)

Öne Çıkanlar