Hatimoğulları: Kürdün ölüsüne bunu yapan, dirisine neler yapmaz?

Hatimoğulları: Kürdün ölüsüne bunu yapan, dirisine neler yapmaz?
'Mezarlara yapılan saldırı, halkın hafızasını silmek ve topluma işkencedir.'

Mezarlıklara ve cenazelere yönelik saldırıları "topluma işkence" olarak değerlendiren HDP’li Tülay Hatimoğulları, "Kürdün ölüsüne bunu yapan, dirisine neler yapmaz?" diye sordu. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, mezarlıklara ve cenazelere yönelik saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, iktidarın baskı politikalarına karşı ortak mücadele vurgusunda bulundu. 
 
AKP'nin ülkenin kronik sorunlarıyla ilgili "açılım yapacağız" vaadiyle iktidara geldiğini belirten Hatimoğulları, asıl amacın devletin bütün kademelerine yerleşmek olduğunu söyledi. AKP’nin salgın sürecinde baskıları arttığını dile getiren Hatimoğulları, seçimle tekrar iktidara gelemeyeceği için "otoriter rejim" önündeki engelleri kaldırma operasyonuna giriştiğini ifade etti.
 
‘TOPLUMA İŞKENCE’
 
Mezarlıklara ve cenazelere yönelik saldırılara dikkat çekerek, "Kürdün ölüsüne bunu yapan, dirisine neler yapmaz?" diyen Hatimoğulları, "Mezarlara yapılan saldırı, halkın hafızasını silmek ve topluma işkencedir. Oysa Kürt halkı barışın ve demokratik çözümünde ısrarlı. Bu noktada hiçbir geri adım atmadı. Bütün bu işkencelere ve toplumun hafızasını silmeye dönük uygulamalara rağmen mücadelede hiçbir geri adım atmadı" dedi. 
 
BAŞKA SEÇENEK YOK
 
İktidarın baskı ve saldırılarına karşı toplumun tüm kesimlerinin birlikte mücadele etmesi gerektiğinin altını çizen Hatimoğulları, şunları söyledi: "Bu ülkenin bütün halkları, ezilenleri ve sömürülenleri olarak, gerçekten demokrasi ittifakı çevresinde bir arada olmak durumundayız. Bunun dışında başka bir seçeneğimiz yok. Ülke önemli bir eşikten geçiyor. Muhalefet olarak bu eşikte doğru bir tutum alamazsak, suni tartışmalara kurban edersek, hiçbir başarı elde edemeyiz. İşte tamda muhalefetin tercih yapma zamanı. Ya bu faşist diktatörlüğe karşı bütün farklılıklarımıza rağmen bir zeminde buluşarak, toplumun bize yüklemiş olduğu sorumlulukları yerine getirerek mücadele edeceğiz ya da teslim olma çizgisi açığa çıkacaktır. Demokrasi güçlerinin bir arada olmak ve mücadele etmek dışında başka bir seçeneği yok. Ya mücadele edip kazanacağız ya da biat edeceğiz" (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar