Havaalanında bekletilen Şenol Güneş: Büyük devletler bununla uğraşmazlar

Havaalanında bekletilen Şenol Güneş: Büyük devletler bununla uğraşmazlar
'Bugünkü toplantıdan alınan bilgilere göre rakip oyuncular Konya'da böyle bir olay yaşandı demişler. Olduysa ayıptır. Ona misilleme olarak yapıldıysa daha da ayıptır.'

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020 Elemeleri H Grubu dördüncü maçında yapacakları İzlanda karşılaşması öncesi basın toplantısı düzenledi.

Takımın İzlanda'da havalimanında saatlerce bekletilmesini, "Olayı oradaki memur yapmadı, ona birileri yaptırdı" şeklinde değerlendiren Şenol Güneş, "Arama tamamen kasıtlı olarak bizi durdurmaktı. Bu bizim küçüklüğümüz değil. Bugünkü toplantıdan alınan bilgilere göre rakip oyuncular Konya'da böyle bir olay yaşandı demişler. Olduysa ayıptır. Ona misilleme olarak yapıldıysa daha da ayıptır. Dünkü olayı oradaki memur yapmadı, ona birileri yaptırdı. Büyük devletler bununla uğraşmazlar. Biz bunlarla uğraşırsak küçük işlerle uğraşmış oluruz." diye konuştu. 

Futbola insanları birbirine bağlayan bir etkinlik olarak baktıklarını vurgulayan Güneş şöyle devam etti: 

"İzlanda, Avrupa ve Dünya Şampiyonasında sempati topladı. Tüm ülkelerin olduğu gibi onların da kendi hikayeleri vardır. Ben 43 yıl önce buraya geldim. İzlanda soğuk bir ülkeydi ama çok güzel, insanları saf, sıcak bir ülkeydi. Sahaları aynı olabilir ancak şehirler gelişmiştir belki, belli ki zaman geçtikçe şehirler büyümüş ama kafalar küçülmüş. Birçok İzlandalı Türkiye'de oynadı. Biz neyin peşindeyiz ya? İki tane memurun yaptığı terbiyesizliği mi konuşacağız? Ben 53 yıldır futbolun içindeyim. Bu bildiğimiz gümrük değil. X-ray cihazına giriyorsunuz. Görevli pasaportumu aldı sallıyor. Ne yapmak istiyorsun?" (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar