Hawez: Zap harekatı karmaşık ve maliyetli olacak, KDP desteği kritik

Hawez: Zap harekatı karmaşık ve maliyetli olacak, KDP desteği kritik
Kürt sorununu yakından takip eden bir Türkiye ve Irak analisti olan Abdullah Hawez, TSK'nin bölgeye askeri harekatını değerlendirdi.

Kürt sorununu yakından takip eden bir Türkiye ve Irak analisti olan Abdullah Hawez, daha güneydeki Zap ve Gara dağlarının PKK'nin kalbi olarak kabul edildiğini ve askeri açıdan PKK karargahının bulunduğu Kandil Dağı'ndan daha önemli olduğunu söyledi.

Middle East Eye'a konuşan Hawez, "PKK, Zap'a yerleşmek için onlarca yıl harcadı. Örgüt tünel ağları inşa etmek için yıllarca uğraştı, bu yüzden onu bölgeden yok etmek karmaşık ve maliyetli olacak." dedi.

Hawez, Barzani yönetimindeki KBY'nin daha önce en az iki kez PKK'ye yönelik Türk askeri operasyonlarına katıldığını, ancak bu kez kuzeyin batısı, ortası ve doğusundaki varlığını artırarak PKK'nin Irak Kürdistanı’nda faaliyet gösterdiği alanları aktif olarak sıkıştırmaya çalıştığını söyledi:

Hawez, "Türk birliklerinin yanında aktif olarak savaşmak hem Irak'ta hem de KBY içinde KDP için önemli sorunlara yol açacaktır; Ayrıca mevcut düzenleme KDP'ye makul bir inkar edilebilirlik sağlıyor" dedi.

Öne Çıkanlar