'Hayalet üniversiteler' Sayıştay raporunda: Öğrenci yok, öğretim görevlileri maaş alıyor

'Hayalet üniversiteler' Sayıştay raporunda: Öğrenci yok, öğretim görevlileri maaş alıyor
Sayıştay raporlarına göre atıl durumdaki fakültelerde öğrenci olmazken, buna rağmen öğretim görevlilerinin maaş aldığı, binası dahi olmayan 'yüksekokula' 13 sekreter atandığı ortaya çıktı.

Sayıştay'ın TBMM'ye sunduğu rapor atıl durumdaki üniversitelerin durumunu ortaya koydu. Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki üniversitelerde fakülteler atıl durumda olurken, öğretim görevlilerinin öğrenci olmamasına rağmen maaş almaya devam ettiği tespit edildi. Ordu Üniversitesi’nde ise öğrencisi ve binası dahi bulunmayan Gölköy ve Aybastı Meslek Yüksekokulları'na 13 sekreter atandığı belirlendi.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre söz konusu üniversitelerdeki Sayıştay tespitleri şöyle:

Hitit Üniversitesi: Veteriner Fakültesi'ne 14 yıldır, Sağlık Yüksekokulu'na 13, Turizm Fakültesi'ne 5 yıldır hiç öğrenci gelmedi.

Mehmet Akif Üniversitesi: Teknoloji ve Diş Hekimliği Fakülteleri'nde de öğrenci yok.

Abant Üniversitesi: Teknoloji Fakültesi'nde personel 2012'den beri maaş alıyor ama öğrencileri yok.

Kocaeli Üniversitesi: Ulaştırma Yüksekokulu'nun öğrencisi bulunmadığı için eğitim yapılamıyor.

Mimar Sinan Üniversitesi: Kültür Varlıkları Bölümü de öğrencisi olmadığı için eğitim veremiyor.

Sinop Üniversitesi: Öğrenci yetersizliğinden dolayı Fen-Edebiyat, Kimya ve Fizik, Mühendislik ve Mimarlık Bölümleri'nde eğitim verilmiyor.

ÖĞRENCİSİ VE BİNASI OLMAYAN OKULLARA 13 SEKRETER ATAMIŞLAR

Öte yandan Sayıştay'ın Ordu Üniversitesi 2019 yılı denetim raporu üniversitedeki kadrolaşmanın vardığı boyutu da ortaya çıkardı. Henüz faaliyete geçmemiş olan, öğrencisi ve binası dahi bulunmayan Gölköy ve Aybastı Meslek Yüksekokulları'na 13 sekreter atandığı belirlendi. Sekreter olarak atanan kişilerin, kısa süre sonra şube müdürü yapıldığı tespit edildi.

USULSÜZLÜK TESPİTİ: SINAVSIZ MÜDÜR OLMUŞLAR

Öte yandan Sayıştay, olmayan okula sekreter olarak atanan kişilerin sınavsız bir şekilde şube müdürü olma hakkını elde ettiğine işaret etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar