'Hayatımdaki bütün birikimimi gelirken dolmuşa verdim'

'Hayatımdaki bütün birikimimi gelirken dolmuşa verdim'
Coronavirus önlemleri nedeniyle işsiz kalan kafe ve bar çalışanları, Şişhane Meydanı'nda sessiz eylem yaptı.

Yağmur KAYA


ARTI GERÇEK- Coronavirus önlemleri kapsamında işyerleri kapatılan ya da personel azaltma yoluna gidilmesi nedeniyle işsiz kalan kafe ve bar çalışanları, Şişhane Meydanı'nda sessiz bir eylem gerçekleştirdi. 

Şişhane Meydanı'nda bir araya gelen emekçiler, ellerinde "Önlemler ile geçinemiyoruz hayatımızı istiyoruz", "Hayatımdaki bütün birikimimi gelirken dolmuşa verdim" yazılı dövizler ile destek çağrısında bulundu. 

"Covid'den değil açlıktan öleceğiz" diyen işçiler, haklarının tam olarak ödenmesini ve pandemi sürecinde yardım edilmesini talep ediyor.

'GEÇİNEMİYORUZ'

Mimir Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 3'üncü sınıf Sosyoloji Bölümü öğrencisi İlker Çiçek işsiz kalan ve geçinemeyen isimlerden biri. Elinde, "Açlık da corona kadar tehlikeli" yazılı döviz tutan Çiçek, çalıştığı kafede zaten düşük bir ücrete ve güvencesiz çalıştığını bu koşullarda dahi geçinmekte zorlanırken şu an nefes alamayacak durumu geldiğini vurguluyor. 

Alanda bulunan çoğu insan gibi herhangi bir maddi gelirinin olmadığını vurgulayan Çiçek, "İnsanca yaşamak için gerekli şartların sağlanmasını istiyoruz" diye iktidara çağrıda bulunuyor. 

Düzenlenen sessiz eylemde; tüm çalışanlara en az asgari ücret düzeyinde maaş verilmesi, işsiz kalan emekçilerin SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi ve sektörde kısa zamanlı çalışanlara gıda yardımında bulunulması talep edildi. Eylem alkışlarla sona erdi. 

Öne Çıkanlar