Hayko Bağdat'tan eleştirilere yanıt

Hayko Bağdat'tan eleştirilere yanıt
'Muharrem İnce'yi desteklemek Türkiye'ye ihanettir' diyen Hayko Bağdat yeni bir yazı ile eleştirilere cevap verdi. Bağdat, bu kez "İkinci turda oylar Muharrem İnce’ye" dedi.

ARTI GERÇEK - İki gün önce "Muharem İnce'ye oy vermeyin" diyerek sosyal medyada büyük tepki toplayan Ahval yazarı Hayko Bağdat, bir yazı daha kaleme alarak tepkilere cevap verdi. Hayko Bağdat  yeni yazısında İnce'ye oy isterken, bir müddet yazmayacağını, ara sıra yazarsa bile HDP ve Demirtaş'tan söz etmeyeceğini söyledi.

Hayko Bağdat, daha sonradan başlığı "Muharrem İnce'yi desteklemek" olarak değiştirilen "Muharrem İnce'yi desteklemek Türkiye'ye ihanettir" başlığıyla yayımlanan önceki yazısında, "Biz HDP’liler şöyle düşünüyoruz" diyerek yaptığı genellemenin akabinde, "Hiçbir turda Muharrem İnce’ye ya da Meral Akşener’e ya da Temel Karamollaoğluna ya da Doğu Perinçek’e oy vermeyeceğiz. Tutsak olmayan hiçbir yöneticimiz sizlere bu sözü vermesinler çünkü kendi Eş Başkanımız Selahattin Demirtaş tutsakken başkasına oy vermeyeceğiz" demişti.

Bağdat ikinci "özür" yazısında ise "Bugün, Türkiye Cumhuriyeti devletine bir kez daha teslim oldum. Kendime ihanet ettiğim yazıyı Türkiye Cumhuriyeti devletinden korktuğum için yazmadım, arkadaşlarım üzülmüş, onlar daha üzülmesin diye yazdım" dedi.

"ÇEVREMDEKİ HERKESİ KAYBEDİYORUM"

Yazılarına bir süre ara verdiğini de duyuran Hayko Bağdat'ın "Tepkilere cevabımdır" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Bugün kendime ihanet ettim, inanmadığım şu yukarıdaki yazıyı (Muharrem Bey’e olan bölüm) yazdım. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu değerleri karşısında yapmam gerektiği gibi bir Ermeni olarak katillerimden yeniden af diledim.

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti devletine bir kez daha teslim oldum. Kendime ihanet ettiğim yazıyı Türkiye Cumhuriyeti devletinden korktuğum için yazmadım, arkadaşlarım üzülmüş, onlar daha üzülmesin diye yazdım.

Üzülen arkadaşlarımın hatırına içime sığmayan endişelerimi, fikirlerimi geri çekiyorum.

Üstelik Selahattin Demirtaş'ın can güvenliğini koruyan politik dengelere zarar verdiğim söylendi. Onlara katılmıyorum. Çok da kızgınım.

Ama yurtdışında yaşadığım için, yani ülkemde mücadele etmemin fiziki şartları olmadığı için bu kavgadan çekiliyorum. Bence ben haklıydım. Mesele fikirse, fikrim kötü diye her şey söylenebilirdi bana. Başlığa takılıp yanlış anladılar.

Erdoğan’a ülke teslim etmekten değil, etkin siyaset yapmaktan bahsediyordum. Erdoğan karşıtlarını dağıtmaktan değil, içine alınmadığımız blokları demokrasi yönünde kazanımlara zorlamaktan bahsediyordum. Kemalizm sözümü kesince HDP nedense peki dedi.

Hayır, savunma değil, ben derdi anlatamamışım, Türkçem yetmemiş falan filan işte...

"Çevrendeki herkesi kaybediyorsun" dedi zaten bana Belma...

Çok öfkeliymişim, yerimde duramıyormuşum...

İnsanlara fazla ve antipatik geliyormuşum bazen.

Çok haklı bence. Bir önceki yazı için Ahmet Şık bana neler dedi baksanıza?

Ama durduramıyorum kendimi...

Haftalardır aynı şeyi yazıp yazıp siliyorum...

Tüm yazılarım felaket tellalı...

Belki de gerçekten kafayı yedim." (POLİTİKA SERVİSİ) 

İLGİLİ HABER: HDP'DEN HAYKO BAĞDAT'A CEVAP

Öne Çıkanlar