AKP'li belediyeden 'mera alanı' gerekçesiyle kayıt belgesinin de olduğu evlere yıkım kararı

AKP'li belediyeden 'mera alanı' gerekçesiyle kayıt belgesinin de olduğu evlere yıkım kararı
Yapı kayıt belgesi olduğu halde kendi evlerinin de yıkılacağını belirten Murat Ener 'Mera yasak ise neden elektrik ve su aboneliği verildi. Neden yıkılıyor evimiz?' diye sordu.

Haymana’ya bağlı Cihanşah Mahallesi’nde "mera alanı" olduğu ve yapı kayıt belgesi olmadığı gerekçesiyle bazı evler için yıkım kararı çıkarıldı. 20 yıldır Cihanşah Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan Ener ailesinin evi hakkında da yapı kayıt belgesi olduğu halde yıkım kararı alındı. Diğer ev ve ahırların yıkımı için de 9 Aralık’a kadar süre verildi.

AKP’li Haymana Belediyesi yıkım gerekçesi olarak "yapı kayıt belgesi yok" dese de evi yıkılan Ener ailesinin 3 Ocak 2019 tarihli yapı kayıt belgesi olduğu öğrenildi. Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Ener ailesinden Murat Ener, 20 yıldır aynı yerde yaşadıklarını ve hayvancılıkla uğraştıklarını söyledi. Mahallelerinin önceleri köy statüsünde olduğunu tapularının bu nedenle olmadığını belirten Ener, çevre köylerdeki evlerin yüzde 70’inin tapusunun olmadığını ifade etti.

‘EĞER HASTANE VEYA OKUL YAPILACAKSA BEN EVİMİ KENDİM YIKARIM’

Kendilerine bir hafta süre verildiğini aktaran Ener, "Belediye perşembe günü iş makineleriyle yıkımı gerçekleştirecek. Köyümüzün yüzde 70’i meradır, o zaman köyün yüzde 70’i tüm tapusu olmayanların evi yıkılsın. Adaletin herkese eşit işlenmesini istiyorum. Eğer ki bu meraya bir hastane veya okul yapılacaksa ben kendi evimi yıkarım belediyeye bırakmam. Ama burası dağın başı ben burada gayrimeşru bir iş yapmıyorum hayvancılık yapıyorum" diye konuştu.

‘BURASI YASAKTIYSA BELEDİYE NEDEN ELEKTRİK VE SU ABONELİĞİ VERDİ’

"Bize yıkım kararı veren belediye ayrıca elektrik ve su aboneleri verdi. Mera yasak ise neden elektrik ve su aboneliği verildi. Neden yıkılıyor evimiz?" diye soran Ener, şöyle devam etti: "Nerden baksan tutarsızlık. Emeğimizle çalışıp kazanıp bu durumlara getirdiğimiz, 1-2 trilyon harcadığımız ev belediye tarafından mahkeme kararıyla yıkılacak."

‘BİZ HALKIZ, YAPMAYIN, GÜNAHTIR’

Seslerinin duyulmasını isteyen Ener "Biz halkız yapmayın, yazıktır günahtır. Biz burada sadece tarım ve hayvancılık yapıyoruz. Sesimizi duyun" diye belirtti.

BELEDİYE ‘YAPI KAYIT BELGESİ YOK’ DEDİ

Haymana Belediyesi yetkilileri ise söz konusu evlerin yapı kayıt belgesinin olmadığını ve 9 Aralık’ta evlerin yıkılacağı belirtti.

Öne Çıkanlar