Hayvan otlatırken mağara keşfettiler

Hayvan otlatırken mağara keşfettiler
Bursa'nın İnegöl ilçesinde besi çiftliği sahibi 2 ortak, küçükbaş hayvan sürüsünü otlatırken, bir mağara keşfetti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca incelemeye alınması bekleniyor.

İnegöl ilçesinin Kurşunlu Mahallesi'nde hayvanlarını otlatan, besi çiftliği sahibi Yavuz Aydınlı ile Fatih Selimler, etrafı dolaşırken sarmaşıklarla gizlenmiş bir mağara buldu.

Yaklaşık bir kilometrelik yürüyüş sonrası mağaraya ulaşan Aydınlı ile Selimler, mağarayı inceledikten sonra bölgedeki vatandaşlarla görüştü. Aydınlı ve Selimler, bölgede yaşayan bazı kişiler tarafından, ""Damlancı Kaya"  olarak bilindiğini öğrendi.

Yavuz Aydınlı, o anları şu sözlerle anlattı: "Biz bu bölgede  besi çiftliği sahibiyiz. Hayvancılık yaparken etrafı dolaşıyoruz. Tesadüfen burayı bulduk. Yaz ayında bulduk ve tamamen örtülüydü. Sonrasında etrafımızda çiftçi arkadaşlarla, diğer yerel halka konuştuk. Çok bilen de yoktu. Biraz inceledikten sonra buranın ciddi anlamda bir tarihinin olduğunu, o sarkıtların gerçekten uzun senelerce oluştuğunu fark ettik."

‘ETRAFI DEFİNECİLER TARAFINDAN TAHRİP EDİLMİŞ’ 

Mağaranın içindeki ve dışındaki sarkıtları hayranlıkla incelediklerini söyleyen Aydınlı, "Görünen bu sarkıtlar haricinde yukarıya doğru baya devam ediyor. Anladığımız kadarıyla üst bölgelerinde düzlükler var. Oralarda çökmeler olmuş. Kışın mağaranın tam üst tarafında kaynak suyu çıkıyor. Kayanın içinden geçiyor ve 4-5 metre sonra tekrar mağaranın içine girip kayboluyor. Onun haricinde etrafında defineciler yüzünden hasarlar var. Onları fark ettik. Genel anlamda çok büyük bir mağara görüntüsü var. Tabi uzmanların incelemesi gerekiyor. Bunlar sadece bizim öngörülerimiz" diye konuştu. (DHA)

Öne Çıkanlar