Hazine ve Maliye Bakanlığı, eurobond ihracı için üç kurum yetkilendirdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, eurobond ihracı için üç kurum yetkilendirdi
Bakanlık, 2020 dış finansman programı çerçevesinde dolar cinsinden 2031 vadeli tahvil ihracı gerçekleştirmek üzere Goldman Sachs, HSBC ve Morgan Stanley'e yetki verdiğini duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2031 vadeli eurobond ihracı için üç kurumu yetkilendirdiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "2020 yılı dış finansman programı çerçevesinde dolar cinsinden 2031 vadeli bir tahvil ihracı gerçekleştirmek üzere bugün Goldman Sachs, HSBC ve Morgan Stanley’e yetki vermiştir" ifadeleri kullanıldı.

Konu hakkında konuşmaya yetkili olmadığı için isminin yayınlanmasını istemeyen bir kaynağın Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, ihraçta ilk getiri beklentisi yüzde 6,25 oldu.

2020 yılında uluslararası sermaye piyasalarından tahvil ihraçları yoluyla 9 milyar doları tutarı karşılığında finansman sağlanması öngörülmüştü. Bu plana karşılık 2020'de uluslararası sermaye piyasalarından toplamda 6,5 milyar dolarlık borçlanma sağlanmıştı.

Hazine, şubatta 5 ve 10 yıl vadeli 2'şer milyar dolarlık, ekimde de 5 yıl vadeli 2,5 milyar dolarlık tahvil ihracı gerçekleştirmişti. Ekim'de gerçekleşen son ihracın yatırımcıya beklentisi yüzde 6,40 olarak kaydedilmişti.

Hazine'nin daha önce açıkladığı 2021 finansman programına göre ise gelecek yıl uluslararası sermaye piyasalarından tahvil ihraçları yoluyla 10 milyar dolar tutarı karşılığında finansman sağlanması öngörülüyor.

Öne Çıkanlar