Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden 'affını' isteyen Elvan, AKP'den istifa edecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden 'affını' isteyen Elvan, AKP'den istifa edecek
Ankara kulislerinde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Lütfi Elvan'ın partisi AKP'den de istifa edeceği haberleri ile hareketlendi.

ARTI GERÇEK - Milli Gazete'de yer alan bir haberde, Hazine ve Maliye Bakanlığı ‘görevinden affını’ isteyen Lütfi Elvan’ın AKP’den istifa edeceğini ileri sürüldü.

Elvan’ın "Faizleri indirin" talimatına karşı çıktığı haberleri basına yansımasının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen, "Milletimizi faize ezdiremeyiz. Bunun başka çıkışı olamaz. Hala kalkıp da bu yolda, bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasın ben faizi savunanla beraber olmam, olamam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sürdüreceğim" ifadeleri dikkati çekmişti. Erdoğan’ın "Ben faizi savunanla beraber olmam" ifadesinin eski Bakan Elvan’a yönelik olduğu ileri sürülmüştü.

Nitekim Erdoğan'ın bu konuşması sırasında bir tek Lütfi Elvan alkışlamamıştı.

TALİMATLARI BERAT ALBAYRAK VERİYORDU

Haberde, "Hatta Elvan'ın kendisinden bir önceki Hazine ve Maliye Bakanı ve Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'la ters düştüğü öne sürülüyordu. Şöyle ki bakanlıkta Albayrak'ın talimatlarının dinlendiği hatta o zaman Bakan Yardımcısı olan Nureddin Nebati'nin Berat Albayrak'tan talimat aldığı iddia ediliyortdu. Bu durumun da Lütfi Elvan'ı rahatsız ettiği iddia ediliyordu" ifadeleri yer aldı.

Şimdi ise Ankara kulislerinde Elvan'ın bakanlığın ardından AKP'den de ayrılacağı ifade ediliyor. Bilindiği üzere Elvan, siyasette Erdoğan'a yakınlığı ile biliniyor. Nitekim Elvan Erdoğan'ın başdanışmanlığı ve bir çok bakanlık görevlerinde bulundu.

Öne Çıkanlar