HDP 1 Haziran’da eylem planı açıklayacak

HDP 1 Haziran’da eylem planı açıklayacak
2 aylık karantina sürecinde 13 belediyesine kayyım atanan HDP, yeni döneme ilişkin yol haritasını hazırlıyor. ‘Demokrasiyi İnşa Belgesi’ni Pazartesi günü Eş Başkanlar açıklayacak.

Derya OKATAN


ARTI GERÇEK - HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, 1 Haziran’da "Demokrasiyi Yeniden İnşa Belgesini" kamuoyuyla paylaşacak. 

2 aylık karantina süresinde 13 HDP’li belediyeye kayyım atanırken, bunu protesto etmek isteyen HDP yöneticileri ve milletvekilleri de darp edildi. 

HDP, hem partiye hem de muhalefete yönelen baskılara karşı yeni bir yol haritası hazırlıyor. 

HDP, bileşenlerinden önümüzdeki döneme ilişkin öneriler talep etti. Tüm bileşenlerden gelen farklı öneriler, HDP’nin hafta sonu yapılacak olan MYK toplantısında masaya yatırılacak. 

Bileşenlerden gelen öneriler arasında bazı illerde eylem ve protesto gösterileri, mahalle toplantıları, ev ziyaretleri gibi faaliyetler var. Bu öneriler, katılımcıların sağlıklarının korunması ve fiziki mesafe kurallarının uygulanabilmesi açısından tartışılarak, karara bağlanacak. Karar aşamasında sağlıkçıların da görüşleri alınacak. 

HDP, yeni yol haritasına "Demokrasiyi yeniden inşa belgesi" adını verdi. Bu eylem planı HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar tarafından 1 Haziran Pazartesi günü İstanbul’da yapılacak basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacak.

Öne Çıkanlar