HDP 8 Şubat'da 'Herkes İçin Adalet' kampanyasının startını veriyor

HDP 8 Şubat'da 'Herkes İçin Adalet' kampanyasının startını veriyor
HDP Eş Genel Başkanları, kampanya ile birlikte Türkiye’de yaşanan sorunlara dair partilerinin çözüm perspektiflerini açıklayacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), başlatacağı yeni kampanyayı 8 Şubat’ta kamuoyuna duyuracak. Ankara’da  düzenlenecek programla duyurulacak bu kampanyaya dair bir süredir partinin bütün organlarında kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. Hazırlıkları süren kampanyanın ana sloganı ise "Herkes İçin Adalet" olacak.

"Herkes İçin Adalet" sloganıyla alanlara çıkmaya hazırlanan HDP, Türkiye’de yaşanan sorunlara dair partilerinin çözüm perspektiflerini açıklayacak. Hazırlanan deklarasyon metni partinin Eş Genel Başkanları tarafından paylaşılacak.

HDP’nin tüm bileşen temsilcilerinin yer alacağı programda Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüleri ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanları katılacak. Deneyimli Kürt siyasetçiler Ahmet Türk, Sırrı Sakık gibi isimlerin de yer alacağı etkinlik için yine tanınmış yazarlar, akademisyenler, sanatçılar ve gazetecilere davetiye gönderildi.

Davetiye gönderilen isimler arasında sinema oyuncusu Kadir İnanır’ın da olduğu öğrenildi. Ancak pandemi nedeniyle programa katılıp, katılmayacağı konusunda İnanır’dan henüz net bir yanıt alınamadığı öğrenildi. 

ADALET TEMALI KLİPLER

Düzenlenecek programda belirlenen kampanya sloganına uygun biçimnde HDP’nin 2020 yılında toplumda yükselen itirazları esas alan ve sanatçıların dayanışma amacıyla hazırladıkları "adalet" temalı klipler gösterilecek. (MA)

Öne Çıkanlar