HDP Bahçelievler ilçe binasına yapılan saldırı dosyası için gizlilik kararı

HDP Bahçelievler ilçe binasına yapılan saldırı dosyası için gizlilik kararı
HDP Bahçelievler İlçe Örgütü’ne saldıran ve 2 kişiyi yaralayan saldırgan Muhammed Eren Sütçü’nün soruşturma dosyası için gizlilik kararı alındı.

İstanbul'da dün öğle saatlerinde HDP Bahçelievler İlçe Başkanlığı'na girerek binada bulunanlara saldırılması şüpheli hakkındaki soruşturma dosyasında gizlilik kararı alındı. Gizlilik kararının gerekçesi ise belirtilmedi.

Şüpheli hakkında 4 günlük gözaltı süresi olduğu, tedavi işlemlerinin devam etmesi nedeniyle ifadesinin henüz alınamadığı bilgisi edinildi. Şüpheli hakkındaki araştırma ve soruşturma işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Sütçü ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bilgi almak isteyen avukatlara savcılık, Sütçü’nün "terör örgütü" ile bir bağının olup olmadığını araştırdıkları yönünde bilgi verdi.

İstanbul Valiliği, dün olayla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Bugün saat 13.30 sıralarında alınan bir ihbarda; HDP Bahçelievler ilçe binasına giden şüpheli bir şahsın, ilçe yöneticilerini tehdit ettiği ve çıkan arbede sonucu binayı kaçarak terk ettiği bildirilmiştir. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce (M.E.S) isimli şüpheli şahıs gözaltına alınmış, (2) adet kurusıkı tabanca ve (6) adet kurusıkı tabanca mermisi ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır."

Öne Çıkanlar