'HDP barajı geçemezse karanlık bir Türkiye bizi bekliyor olacak'

'HDP barajı geçemezse karanlık bir Türkiye bizi bekliyor olacak'
HDP Kadıköy İlçe Örgütü'nün düzenlediği yeryüzü sofrasında konuşan HDP İstanbul milletvekili adayı Erol Katırcıoğlu, HDP’nin barajı geçmesinin Türkiye’yi rahatlatacağını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadıköy İlçe Örgütü tarafından Süreyya Operası önünde yeryüzü sofrası kuruldu. Kolektif bir şeklide kurulan sofraya gelen herkes beraberinde çeşit çeşit yiyeceklerle sofrayı zenginleştirdi. Programa İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, HDP 1’inci bölge milletvekili adayları Erol Katırcıoğlu, Aylin Hacaloğlu, Cansu İrem Kalender’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 
 
İftar yemeğinin ardından konuşan İhsan Eliaçık, yeryüzü sofralarının 3 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu belirterek, "Hazreti İbrahim bir sofra serer ve sofrasına inanmayanları kabul etmez. Bunun üzerine Cenabı Hak ona vahyederek, inanan, inanmayan Allah’ın yarattığı kulları sofrasına çağırmasını, aksi halde günaha gireceğini söyler. Bunun üzerine HZ. İbrahim sofrasına herkesi çağırır. Biz 7 yıldır Halil İbrahim sofrası geleneğini sürdürüyoruz" dedi. Her yıl Ramazan ayında farklı şehirlerdeki yeryüzü sofralarına katıldığını aktaran Eliaçık, "Ancak bu sene benim için özel bir durum oldu. Malumunuz bana 6 yıl 3 ay ceza verdiler. Beni İstanbul’a mahkum ettiler. Her hafta iki gün karakola gidip imza atıyorum. Sanki havaalanında üzerime bomba bağlayıp da patlatacakmışım gibi terörist muamelesi yapıyorlar" diye konuştu
 
‘SEÇİMİN BİR MATEMATİĞİ VAR’ 

Daha sonra söz alan İstanbul 1’inci bölge milletvekili adayı Erol Katırcıoğlu ise, yeryüzü sofraları kavramının çok önemli olduğunu ifade ederek bu sofraların mutlaka devam etmesi gerektiğini söyledi. Bugün Türkiye’de ekonomide kriz olarak görülen kur ve faizlerin esasında ekonomide var olan sorunları yansıtmakla kalmadıklarını kaydeden Katırcıoğlu, "Sorunun ekonomiden çok belki de siyasetle bağlantılı olduğunu söylüyor. Çünkü AKP, bütün iddialara rağmen en azından 2017 öncesinde yapılan bazı işleri önemsemek mümkündür. Fakat 2017’den sonra yaptıkları ekonomi yönetiminin sürekli olarak hata yaptığını sürekli olarak ekonomideki temel yapısal sorunu çözmek yerine geçici ve göz kamaştırıcı yatırımlar öne çıkararak sürdürülen bir ekonomi politikası olduğudur. Dolayısıyla geldiğimiz nokta sadece var olan ekonomik sistemin yapısal sorunlarından değil siyasetin o ekonomiyle kurduğu ilişkinin yanlışlığından kaynaklandığını söylemek zorundayım" diye konuştu.

"SEÇİMİN BİR MATEMATİĞİ VAR"

24 Haziran’daki seçimlerin bir matematiği olduğunu söyleyen Katırcıoğlu, şunları ifade etti: "O matematik de şunu söylüyor. Eğer HDP barajı geçemezse çok karanlık bir Türkiye bizi bekliyor. Yok, eğer biz barajı geçersek ikinci turda neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Ama yeni bir Türkiye’nin bütün bu sorunlara çözüm olabilecek olan perspektiflerin mecliste gündeme geleceği yeni bir gündem başlatacağız. Dolayısıyla da 24 Haziran’da oy verirken bu matematiği dikkate alarak sandıklara gidelim. HDP’nin barajı geçmesi Türkiye’yi büyük ölçüde rahatlatacaktır." (MA)

Öne Çıkanlar