HDP binasına saldırı

HDP binasına saldırı
HDP Aydın İl Eş Başkanı Ortaklar, 'Aydın’da, son zamanlarda özellikle binamıza yakın mesafede bulunan Ülkü Ocakları'ndaki kişiler tarafından sözlü sataşmalara maruz kaldık' açıklaması yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aydın İl Örgütü binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırı gerçekleşti. Dün giriş kapısını kıran kişiler, parti tabelasını sökerek kayıplara karıştı. Önceki günde benzer bir saldırının gerçekleştiği partinin yöneticileri, polise suç duyurusunda bulundu.

HDP’DEN AÇIKLAMA: ÜLKÜ OCAKLARINDAN SÖZLÜ SATAŞMALAR YAPILIYORDU

Konuyla ilgili bilgi veren HDP Aydın İl Eş Başkanı Elvan Ortaklar, "Aydın’da, son zamanlarda özellikle binamıza yakın mesafede bulunan Ülkü Ocakları’ndaki kişiler tarafından sözlü sataşmalara maruz kaldık. İdlib’te yaşamını yitiren askerler için dün burada bir yürüyüş yapıldı, kentteki insanlar gergin. Cumartesi akşamı, bu tür bir saldırıya uğradığımız için bulunduğumuz kata demir bir kapı yaptırdık. Bu kapıyı zorlamışlar. Ama açamayınca gitmişler. Ertesi gün hemen polisi çağırdık ve parmak izlerini aldılar. Suç duyurusunda bulunduktan sonra binadan ayrıldık. Sanırım biz çıktıktan kısa bir süre sonra yeniden gelip, bu sefer çelik kapımızı zorlamışlar. Onu da açmayı başaramamışlar. Kapının yanında asılı bulunan parti tabelamızı da söküp gitmişler" dedi.

Öne Çıkanlar