HDP'de kongre günü: Bizler yöneteceğiz

HDP'de kongre günü: Bizler yöneteceğiz
HDP'nin Olağan 4. Kongresi Ankara Spor Salonu'nda başladı.

ARTI GERÇEK - Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4’üncü Olağan Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda (Arena) gerçekleştiriliyor. HDP Eş Başkanlığına HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar aday gösterilecek.

HDP’nin 4’üncü Olağan Kongresinin ana sloganı "Bu ülke bizlerin. Bizler yöneteceğiz" oldu. Ayrıca "Büyük siyaset, büyük umut, büyük değişim" olarak belirlendi.

 

DİVAN KURULU OLUŞTU

Kongrede Divan Başkanlığı’na milletvekilleri Tülay Hatimoğulları, Mehmet Rüştü Tiryaki, Garo Paylan, Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Dersim Dağ seçildi.

TEMELLİ: HALKIN HİZMETİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİM

Görevi Mithat Sancar’a devredecek olan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "İki yıl önce başladığımız bu yolda ben Sezai Temelli idim, sizler sayesinde Heval Sezai oldum. bu onurlu halkın hizmetinde olmaya devam edeceğim" dedi.

BULDAN: ARTIK BU ÜLKEYİ YÖNETECEĞİZ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin 4'üncü Olağan Kongresi’nde AKP ve MHP dışında tüm siyasi partilere demokrasi ittifakı çağrısında bulunarak, "Sadece kentleri değil, bizler, artık bu ülkeyi yöneteceğiz ve yönetmeye geliyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4’üncü Olağan Büyük Kongresi davetlilerin konuşmalarıyla devam ediyor. Kongreye, birçok çevreden katılım gerçekleşti.  

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri İdil Uğurlu ve Sedat Şenoğlu, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Leyla Güven ve Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Emeğin Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Sinan Tutal, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ın yanı sıra birçok siyasi parti temsilcisi katıldı. 

Aralarında şair Ahmet Telli, yazar Oya Baydar ve Fikret Başkaya’nın da olduğu birçok aydın da kongrede yerini aldı. 

Roboski aileleri, Barış Anneleri, Mehmet Tunç’un ailesi, Mehmet Yavuzel’in ailesi, HDP’nin Diyarbakır’da bombalanan mitinginde iki bacağını kaybeden Lisa Çalan, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, Figen Yüksekdağ’ın, Orhan Doğan’ın, Seve Demir’in, Ayten Becet, Zülküf Gezen’in aileleri kongrede yerlerini aldı. TUHAD- FED, ÖHD, Asrın Hukuk Bürosu, ÇHD avukatları da kongrenin katılımcıları arasındaydı. 

KÜRDİSTANİ İTTİFAK KONGREDE

Kürdistani ittifak partilerinden İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç ve Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD) üyeleri kongredeydi. 

BABACAN MESAJ GÖNDERDİ

Kongreye CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Gelecek Partisi Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün katıldı. Davet gönderilen İYİ Parti’den kongreye katılım olmadı. 

AKP’nin kurucularından ve yeni parti kuruluşu sürecinde olan Ali Babacan, kongreye mesaj gönderdi. Babacan, mesajında şunları ifade etti: "Sayın Pervin Buldan ve Sayın Sezai Temelli, Halkların Demokratik Partisi’nin 4’üncü Olağan Büyük Kongresine davetiniz için teşekkür ederim. Kongrede alacağınız kararların ülkemizin demokrasisine ve toplumumuzun huzuruna katkı vermesini ümit ediyorum. Bu vesileyle selamlarımı iletiyor, kongrenizin hayırlı olmasını diliyorum."

ENTERNASYONALİST DAYANIŞMA

Kongreye katılım sağlamayan uluslararası alandan siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin videolu mesajları kongreye yayınladı.  Plaza de Mayo Anneleri’nden Nora Morales Cortinas’un videolu mesajı Kongre’de alkışlandı.

Kongreye uluslararası katılım sağlayanların isimlerini HDP Dışişlerinden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy okudu. Kitle enternasyolist dayanışmayı okunan isimleri ayakta alkışlayarak gösterdi.

28 ÜLKEDEN KATILIM

Tunus, Filistin, Ürdün, Fas, Kıbrıs, İsveç, Batı Şeria, Fransa, Galiçya, Almanya, Avusturalya, Lübnan,Yunanistan, Bask, Mısır, İtalya, Katalonya, Danimarka, Norveç, İngiltere, İskoçya, Portekiz, Finlandiya, İsviçre, İspanya, Ermenistan ve Irak başta olmak üzere 28 farklı ülkeden konuk HDP kongresine katıldı.

Kongreye, 30’dan fazla siyasi parti temsilcisi, Ortadoğu'dan çok sayıda kadın örgütü katılıyor. 

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Birleşik Sol Grup Başkanı Tiny Kox, Avrupa Özgür İttifakı Başkanı Lorena Lopez de Lacalle, Avrupa Sosyalistleri Partisi Genel Sekreter Yardımcısı, Giacomo Filibeck, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu üyesi Nikos Androulakis kongreye katılan konuklar arasında.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar