HDP’den Aysel Tuğluk için video

HDP’den Aysel Tuğluk için video
HDP, cezaevinde “demans” teşhisi konulan hasta tutuklu Aysel Tuğluk’un durumuna dikkat çekmek için sanal medya hesabından video paylaştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), "demans" teşhisi konulan hasta tutuklu siyasetçi Aysel Tuğluk’un durumuna dikkat çekmek için sanal medya hesabından video paylaştı.

HDP Genel Merkez hesabından yapılan paylaşımdaki videoda Tuğluk’un sağlık durumuna dikkat çekildi. Hazırlanan videoda cezaevinde görseller paylaşılarak, seslendirme yapıldı.

‘ONURLU MÜCADELEDEN VAZGEÇMEDİM’

Videoda yer alan seslendirmede şu ifadeler yer aldı: "Kavganın içine doğan, ömrü kavgada geçen zorlu bir coğrafyada daha doğmadan hikâyesine direniş yazılanlardanım. Neler görüp nelere şahit olmuyor ki insan. Ben 14 yaşında iken ağabeyimi cezaevinde katlettiler. Acısını her dem yüreğimde sakladım sonrasında katliamlar, ölümler, işkenceler, saldırılar, gözaltılar ve tutuklanmalar. Ama durmak bilmedim, bu halka reva görülen saldırıları ve acıları durdurmak için önde olmak gerekti hep. Onurlu mücadelemden vazgeçmedim. Ben Aysel Tuğluk, Kürt kadın siyasetçi.

MEZARI ÇOK GÖRENLERİN KARDEŞLİĞİNİ GÖRDÜM

Doğduğum coğrafyanın kadın yazgısını değiştirmek için ilk mücadele yolculuğum hukukla başladı. Baskı ve zulüm gören bir halkın acılarına ortak olmak, halkların emek ve birlikteliklerini görünür kılmayı savunmak için. İşime siyasetle devam ettim, bu pek kolay olmadı öyle. Birçok Kürt kadın siyasetçi gibi bin bir engellemelerle karşılaştım. 2016’da tutuklanıp cezaevine konuldum. Sonra bir hazan günü annem aktı gözlerimde yaş. Tam onun acısını atlatamadan cenazesine yapılan barbarlığı, bir mezarı çok görenlerin kardeşliğini gördüm. Sevdiklerimize, annelerimize bunlar yapılmamalıydı.  Bu coğrafyada tüm acılara rağmen dimdik duran annelerden biriydi annem. Anılarım yavaş yavaş silinse de ısrarla aklımdan çıkmıyor yaşanılanlar. Bu yaşananları aklımdan çıkarmak istiyorum. Yok yok onlar silinsin duymak istemiyorum o sesleri.

SESİMİ DUYAN VAR MI BİLMİYORUM

‘Cezaevinde kalamaz’ raporuna rağmen onlarca hasta tutsak gibi bugün ağır tecrit altındayım. Siz tutanaklara ‘terörist’ diye yazsanız da bir gün bile onurlu mücadelemden vazgeçmedim. Tamda bunun için mahkûm edildim, unutturmaya çalışıyorlar. Duvarların ardından dinliyorum binlerce insanın dayanışma seslerini, bizleri aydınlığa çıkaracak olan halkların onurlu mücadelesidir. Sesimi duyan var mı bilmiyorum ama ben sizi daha çok duymak istiyorum." (MA)

Öne Çıkanlar