HDP'den çağrı: Her yer Newroz alanıdır

HDP'den çağrı: Her yer Newroz alanıdır
Koronavirüs salgını nedeni ile açık alanda kitlesel Newroz programını iptal eden HDP, halkı akşam saat 20.20’de balkonlarından Newroz’u kutlamaya çağırdı.

Remzi BUDANCIR


ARTI GERÇEK - Dünyada ve Türkiye'de yayılımı hızlanan ve can almaya devameden koronavirüs (Kovid-19) tehlikesi Türkiye'de önemli boyutlara ulaştı.

Salgının yayılma riskine karşı alınan önlemler kapsamında birçok etkinlik iptal edildi. İptal edilen etkinlikler arasında Newroz bayramı da vardı.

AÇIKLAMADA KORONAVİRÜS ÖNLEMİ

Newroz’a bir gün kala Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Sözcüsü Ebru Günay, Newroz gündemine ilişkin HDP Diyarbakır İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenledi. HDP İl yönetimi Koronavirüsü tedbiri kapsamında basın mensuplarına bina girişinde eldiven ve maske dağıttı. Açıklamanın gerçekleşeceği salonun girişine dezenfektan, maske ve eldiven bırakıldı. Basın mensuplarından da kameralarının birer metre mesafede kurulması istendi. Basın açıklaması Koronavirüs tedbirleri ile gerçekleşti.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Sözcüsü Ebru Günay: Her yer Newroz alanıdır

'NEWROZ DİRENİŞ RUHUDUR'

Yapılan hazırlıkların ardından kameraların karşısında geçen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Sözcüsü Ebru Günay, Newroz’a ilişkin programı açıkladı. Newroz’u ‘direniş ruhu’ olarak nitelendiren Ebru Günay, Newroz’un bu topraklarda hep direniş ruhunu ifade ettiğini hatırlattı.

'SALGIN YÜZÜNDEN İPTAL ETTİK'

Newroz'un bu güne kadar kesintisiz kutlandığını ifade eden Günay, dünya çapında yaşanan korona salgınına değindi. Koronavüris sebebiyle insanlığın zor zamanlarla karşı karşıya olduğunu belirten Günay, "Bu yıl yine milyonların katılacağı bir Newroz planlıyorduk. Koronavirüs salgını sebebiyle oluşacak riskleri göze alamadık ve halk sağlığını önceleyerek toplu Newroz kutlamaları iptal ettik" dedi.


HDP hazırladığı afişlerle, koronavirüs nedeniyle Newroz'un nasıl kutlanacağını afişlerle duyurdu.

'NEWROZ BALKONLARDAN, EVLERİN PENCERELERİNDEN KUTLAYACAK'

Bu yıl açık alanda toplu olarak kutlanmayan Newroz’un herkesin bulunduğu yerden kutlamaya çağıran Günay, şunları söyledi: "Newroz coşkunun ve moralinden kendimizi mahrum etmeyeceğiz. 2020 Newroz’unu saat 20.20’de bulunduğumuz her yerde kutlayacağız. Bu zorlu günlerde halkımızı balkonlarına, camlarına, avlularına, çıkmaya davet ediyoruz. Halkımızdan cep telefonu ışığını, fenerini, meşalesini yakmasını istiyoruz. Aydınlığın bu karanlığı parçalamasını istiyoruz. Aramızda salgından kaynaklı fiziki mesafeler olabilir ama bizler ruhta tek yürek olacağımız Newrozu karşılayacağız. Bizler Newroz direniş geleceği ile bugünlere gelmiş halkız. Dolayısıyla Newrozu kutlamaya, dayanışma mesajları yollamaya devam edeceğiz. Biz neredeysek, Kürtler, halklar neredeyse Newroz orada. Evimiz, camımız, balkonumuz her yer Newroz alanıdır."

Öne Çıkanlar