HDP’den Deniz Poyraz davasına çağrı

HDP’den Deniz Poyraz davasına çağrı
HDP İzmir İl Örgütü, iktidara karşı itirazı olan herkesi Deniz Poyraz davasını sahiplenmeye çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, 24 Ocak'ta görülecek Deniz Poyraz davasına ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantı salonuna "Katillerden hesap soracağız. Faşizm yenilecek, biz kazanacağız" pankartı asılırken, açıklamaya HDP bileşenlerinin temsilcileri de katıldı.

Açıklamada konuşan HDP İl Eş Başkanı Abdülkadir Baydur, partilerine yönelik saldırının emekten, barıştan yana olan muhalefeti dizayn etmeye yönelik olduğunu belirtti. Bu amaçla duruşmanın önemli olduğuna dikkati çeken Baydur, "Duruşma günü mahkeme salonunda katilleri yargılayacağız, faşizmi püskürteceğiz. Biz birlikte yaşamı savunan bir partiyiz. HDP ile siyaseten baş edemeyen faşizm bu tür saldırılara yöneliyor. Bu davanın da siyasi ve hukuksuz olduğunu vurguluyoruz. HDP’ye siyasi ve fiziksel saldırıların arttığı bir dönemde demokrasiyi, barışı birlikte savunacağız. Emekten, demokrasiden, barıştan yana an herkesi davayı takip etmeye çağırıyoruz" dedi.

'DENİZ POYRAZ DAVASI İNSANLIK DAVASIDIR'

HDP İl Eş Başkanı Besriye Tekgür ise, partilerine yönelik saldırının İzmir halklarına yapıldığını yineledi. Saldırılara karşı güvende olmadıklarını İzmir Emniyetine bildirmelerine rağmen önlem alınmadığına dikkati çekti. Davaya bütün halkların sahip çıkması gerektiğini ifade eden Tekgür, şunları söyledi: "Deniz Poyraz davası insanlık davasıdır. Pazartesi günü de Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar ve vekillerin katılımıyla basın açıklaması yapacağız. Adliye önünde kadın kurumları da bir açıklama yapacak. Bütün halkları, kadınları, iktidara karşı itirazı olan herkesi davayı sahiplenmeye çağırıyoruz."

Öne Çıkanlar