HDP’den Esenyurt’ta buluşma çağrısı

HDP’den Esenyurt’ta buluşma çağrısı
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, Esenyurt’ta gerçekleştirecekleri halk buluşmasına katılım çağrısında bulunarak, "Taleplerimiz ortak, birlikte dillendirirsek gerçekleşebilir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), "HDP’liyiz her yerdeyiz" kampanyası kapsamında 1 Ağustos'da Esenyurt ilçesinde gerçekleştireceği halk buluşması için çalışmaları sürüyor. Partinin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın katılacağı buluşmada, binlerce kişinin bir araya gelmesi bekleniyor. Partinin il ve ilçe örgüleri, milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, günlerdir mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev çalışma yürütüyor. Gerçekleştirecekleri buluşma ve yürüttükleri çalışmalarla ilgili konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, iktidarın ve devletin ötekileştirdiği tüm kesimleri buluşmaya katılmaya davet etti. 

-HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut

ORTAK YAŞAM İLKELERİ 

Bulut, buluşmanın son süreçte artarak devam eden saldırılara önemli bir cevap olacağını belirterek, taleplerini, haklılıklarını, ülkenin geleceğine dair planlamalarını, yeni ve ortak bir yaşam ilkelerini anlatmak istediklerini söyledi. İktidarın politikalarının haksızlık ve hukuksuzluğa yol açtığını, toplumun ortak yaşam iradesinin zedelenmeye çalışıldığını dile getiren Bulut, "Halklara karşı saldırılar artıyor. Kürt halkına karşı artan saldırılar var. Aynı zamanda mültecilere ve kadınlara karşı artan saldırılar var. İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırdılar. Ekolojik yıkım derinleşiyor. Gençler bir gelecek görmedikleri için yurtdışına gitmek istiyor. Tüm bunlara karşı meydanlarda halkların taleplerini dile getireceğiz" diye konuştu.

Bulut, HDP’ye yönelik kapatma davası ve Kobanê Davası ile Deniz Poyraz’ın katledilmesini hatırlatarak, "HDP’liyiz her yerdeyiz" buluşmalarının tüm bu saldırılara karşı cevap niteliğinde olacağını kaydetti. 

'MEYDANLARDA OLACAĞIZ' 

Meydanlardan çekilmeyeceklerini, sözlerini söyleyeceklerini devam edeceklerini buluşmaların Türkiye halklarına önemli bir mesaj olacağını vurgulayan Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü: "HDP sokaklarda, alanlarda, dimdik durmaya, çalışmalarını sürdürmeye devam etmeye ve halklara umut olmaya devam edecek.  Bu buluşmanın temel içeriği budur. Bütün halklara, gençlere, kadınlara, bu ülkenin değerlerini savunan HDP içinde buluşmuş olan tüm kesimlerle sözümüzü söylemek için meydanlarda olacağız. Partimize yönelik saldırı ve kapatma çabalarına karşı çalışmalarımızı ve örgütlülüğümüzü daha da güçlendireceğiz. 1 Ağustos’ta Esenyurt’ta bunun mesajını vereceğiz." 

KATILIM ÇAĞRISI

Buluşmaya güçlü katılım çağrısı yapan Bulut, şöyle devam etti: "Kadın katliamlarına karşı ses çıkarmak, barış talep etmek, gençlerin taleplerini haykırmak, ekolojik yıkıma dur demek, emekçilerin hak gasplarına karşı durmak, pandemide bir çok hayatın söndüğü, yoksulluğun arttığı, insanların intihar ettiği bir dönemde emekçilerin taleplerini yükseltmek için tüm İstanbul halkını Esenyurt buluşmamıza çağırıyoruz. Taleplerimiz ortaktır ancak birlikte dillendirirsek gerçekleşebilir."

Öne Çıkanlar