Ömer Faruk Gergerlioğlu için kampanya başlatıldı

Ömer Faruk Gergerlioğlu için kampanya başlatıldı
AYM kararına rağmen tahliye edilmeyen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu için ‘Gergerlioğlu Bırakılsın’ kampanyası başlatıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hakkında "hak ihlali" kararı vermesine rağmen tahliye edilmeyen Ömer Faruk Gergerlioğlu için "#GergerlioğluBırakılsın" etiketiyle kampanya başlattı.

Twitter hesabından bir haberi retweet ettiği gerekçesiyle milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan Gergerlioğlu hakkında, AYM "hak ihlali" kararı vermişti. Yüksek mahkemenin kararının üzerinden günler geçmesine rağmen HDP'li Gergerlioğlu hala tahliye edilmedi. Gergerlioğlu için bugün Ankara Sincan Cezaevi önünde başlatılan Adalet Nöbeti'ne sert şekilde müdahale eden polis, aralarında Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu ve Artı TV kameramanının da olduğu 5 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.   

Gergerlioğlu'nun serbest bırakılması için HDP tarafından başlatılan kampanyaya ilişkin yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Partimize, vekillerimize, halkımıza uygulanan düşman hukukunu tanımıyoruz. Gergerlioğlu ve rehin tutulan arkadaşlarımız çıkacak, halkın iradesini temsil etmeye devam edecek. Gergerlioğlu bu halkın vekilidir, iradesidir. AYM kararına rağmen hukuksuzca rehin tutuluyor. Rehin tutulan tüm yoldaşlarımız serbest bırakılana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Biz kazanacağız."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar