HDP’den KESK’e ziyaret: Bu çarka tepki göstermeliyiz

HDP’den KESK’e ziyaret: Bu çarka tepki göstermeliyiz
HDP, 'Bütçe buluşmaları' kapsamında Kamu Emekçiler Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) ziyarette bulundu. HDP’li Beştaş, diğer partilerden destek beklediklerini dile getirdi.

Seda TAŞKIN 


ARTI GERÇEK -  Halkların Demokratik Partisi (HDP) "Bütçe buluşmaları" kapsamında Kamu Emekçiler Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) ziyarette bulundu.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ve İstanbul milletvekili Erol Katırcıoğlu’dan oluşan heyeti, KESK Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Şenol Köksal, KESK Mali Sekreteri Gönül Kural Şimşek, Basın Yayın ve Eğitimden Sorumlu Sekreter Varol Öztorun karşıladı. 

KÖSE: DÜŞÜK BÜTÇELERLE AÇLIK SINIRINA GETİRİLDİK

HDP’nin uzun bir süredir bütçe buluşmaları gerçekleştirdiğini ve heyetler olarak toplumun birçok kesimiyle temas kurduklarını belirten HDP Emek Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, yaptıkları görüşmelerde ‘barışın bütçesini’ konuştuklarını söyledi. Köse, toplumsal kesimlerin düşük bütçelerle, açlık sınırına getirildiklerini belirterek, emekçilere yönelik bu sorunları konuşmak istediklerini söyledi.

KÖKSAL: GENİŞ BİR HATTA İHTİYACIMIZ VAR 

Daha sonra konuşan KESK Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Şenol Köksal ise artan yoksulluk ve işsizliğe karşı çözüm meselesinde dikkat çekti. Geniş bir hattı örmek için emekçilere ve halka borcu olduğunu söyleyen Köksal, görüşmelerinin devam ettiğini ve yakın bir zamanda bu görüşmelere dair açıklama yapacaklarını belirtti. 

BEŞTAŞ: DİĞER PARTİLERDEN DE DESTEK BEKLİYORUZ

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise bütçe hazırlanma sürecinde ve sonrasında halkın olmamasına dikkat çekti. Asıl bütçe ayrılması gerekenlerin sözünün bütçeye yansımadığını söyleyen Beştaş, "Komisyonlarımız ortak çalışma yürütmeye devam ediyor. Bu çalışmalarda halkın beklentilerini aldık. Farkındalığın artması noktasında bir amacımız var. Diğer partilerden de destek bekliyoruz" dedi. 

KATIRCIOĞLU: MECLİSİN ROLÜ ÇOK

HDP İstanbul milletvekili Erol Katırcıoğlu ise meclisin sorun çözmede meselesinde gerçekçi bir noktada olmadığını belirterek, "Fiili olarak baktığınızda meclisin çok rolü yok. Bu bütçe dediğimiz şey sözde kalmamalıdır. Biz bu momentle bütçelerle halkın dahil olması gerektiğini vurgulamamız lazım" dedi. 

PAYLAN: TEPKİ GÖSTERİRSEK SARAYIN DUVARLARI TİTRER

Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan da bütçenin sarayda hazırlandığına vurgu yaptı. Paylan, "Pandemi sürecinde iktidar bir korku iklimi yarattı. Bu kaynakların hepsi savaşa gidiyor. Yandaşlara para aktaran mekanizma iyi işliyor. Bu çarkı kırmanın yolu tepki göstermekten geçiyor. Bütün sendikalara çağrımız; bu çarka tepki göstermektir. Bütçe görüşmeleri sırasında, ‘pandemi’ gerekçe gösterilerek sizleri de meclise almayacaklar. Sendikalarında bütçe görüşmelerine katılmasını talep ediyoruz ama almayacaklar. Halkın tepkisini göstermesi gerekiyor bu tepkiyi gösterdiğimiz de sarayın duvarı titreyecektir. Bu soygunun emekçinin hakkından çalınan düzene tepki gösterilmesi gerekiyor.  Bu mücadeleyi büyütme çağrısı yapalım" dedi. 

KORKMAZ: BÜTÇE HALKA ÇEVRİLMELİ 

KESK Hukuk ve TİS sekreteri Zeynep Erkan Korkmaz ise 10 milyondan fazla kadın ve gençlerin işsiz olduğuna dikkat çekerek, salgın sürecinde sosyal yardımlarla ayakta durduklarını belirtti. KESK olarak yoksulluk sınırını dile getirirken açlık sınırına mahkum edildiklerini aktaran Korkmaz, bütçenin halka çevrilmesi gerektiğini söyledi. 

ŞİMŞEK: SÜREÇ SADECE PARLAMENTO İLE BİTMİYOR
 
Siyasi partilere çok fazla iş düştüğünü dile getiren KESK Mali Sekreteri Gönül Kural Şimşek ise "Bu süreçler sadece parlamento ile bitmiyor. Bu dönemde AKP’ye dönük çok ciddi rahatsızlıklar var. Bütün emekçi kesimleri birleştirecek bir yol yöntem örmeliyiz. Bunları mecliste dile getirerek emekçilerin lehine çevirerek bir süreç işletebiliriz" diye konuştu.
 

Öne Çıkanlar